Expositie Winnie van Drielen in het gemeentehuis

0
16
Expositie Winnie van Drielen in het gemeentehuis

DALFSEN – Van 12 mei tot 20 juni 2023 kunnen inwoners en bezoekers de expositie van Winnie van Drielen bekijken in het gemeentehuis in Dalfsen. De tentoonstelling van tekeningen en schilderijen is te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen.

Winnie van Drielen woont al 35 jaar in Dalfsen en schildert sinds haar dertiende. Ze startte met een veldezel en een doosje olieverf. Om het schilderen beter onder de knie te krijgen volgde Winnie de cursus fijn schilderen aan de Academie voor Realistische Schilderkunst Art Partout in Deventer.

Tekenen

Op dit moment is tekenen met pastelpotloden haar passie. De kleuren mengt ze zelf op de pastelmat, een ondergrond voor pastel. De tekening van de dakloze man maakte ze vanwege zijn blik. Ze is gefascineerd door ogen, of dit nu van een mens of dier is. Ogen maken of breken de tekening en zijn het startpunt van haar tekening.

Winnie wordt heel gelukkig als ze ziet hoe een opdrachtgever reageert als hij of zij de tekening van een dierbare in handen krijgt.