Dalfsen gaat de uitdaging aan: #7dagenwater challenge

0
37
Dalfsen gaat de uitdaging aan: #7dagenwater challenge

DALFSEN – Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij. Daarom gaat Kerngezond Dalfsen de uitdaging aan door mee te doen aan de #7dagenwater challenge. De challenge start op vrijdag 9 juni om 17.00 uur en duurt tot vrijdag 16 juni 17.00 uur. Reset je manier van drinken: even geen suiker, cafeïne en/of alcohol. Zeven dagen alleen water, jij kan dat! Meld je aan via www.7dagenwaterchallenge.nl 

De spelregels zijn heel simpel: drink alleen (bruisend) water of thee zonder suiker. Eten is natuurlijk gewoon toegestaan. Dit is het tweede jaar op rij dat Kerngezond Dalfsen meedoet aan de water challenge. Dit doen we niet alleen, in totaal doen er 7 gemeenten mee. Vorig jaar gingen ruim 12.000 deelnemers de uitdaging aan, en dit jaar gaan we voor nog meer waterdrinkers.

Samen meedoen

Ook kinderdagverblijven, schoolklassen, sportteams, vriendengroepen en gezinnen kunnen samen meedoen. Dit werkt heel stimulerend om de waterweek door te komen. We roepen ook bedrijven op om de challenge aan te gaan. Want bij een gezonde werkomgeving hoort voldoende water drinken; als we thuis werken, op locatie of op kantoor. Dus roep alle collega’s bij elkaar en geef je ook op voor de waterchallenge!

Meld je aan!

Iedereen kan meedoen. Dus meld je aan via www.7dagenwaterchallenge.nl en ontvang de starterskit thuis. Met je aanmelding kan je ook winnen! Kerngezond Dalfsen heeft leuke prijzen voor de challenge beschikbaar gesteld. Of je nou in je eentje meedoet, met je gezin of met je klas, je maakt altijd kans op diverse leuke prijzen.

Waarom water?

Water is een goede dorstlesser en geeft betere concentratie. Nederland heeft het beste kraanwater ter wereld. Dat maakt het nog makkelijker om genoeg water te drinken. Zorg dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt. Neem bijvoorbeeld water in een fles mee naar school, een bidon mee naar het sporten en een zet een kan (fruit)water op tafel tijdens het werk.