ANWB Automaatje op zoek naar meer chauffeurs

0
17
ANWB Automaatje op zoek naar meer chauffeurs

DALFSEN – Bij Automaatje helpen inwoners met de eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

ANWB Automaatje bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook om boodschappen te doen, bezoek aan de kapper, te shoppen of een ritje te maken naar een kennis of een plek met dierbare herinneringen.

Inmiddels zijn er rond de 250 mensen die regelmatig gebruik maken van Automaatje en zijn er ruim 30 chauffeurs die de aangevraagde ritten uitvoeren. 

Hoe werkt het?

Als iemand gebruik wil maken van deze sociale vervoersservice, dan meldt hij/zij zich telefonisch aan. Zij hebben een bestand van vrijwillige ANWB Automaatje chauffeurs die bereid zijn om voor plaatsgenoten te rijden. Per reis wordt door de gebruiker per kilometer 35 cent aan de chauffeur betaald. Wie een vervoersvraag heeft, kan uiterlijk twee werkdagen van tevoren een gewenste rit aanvragen. Daar wordt vervolgens een koppeling gemaakt van de vervoersvraag aan een vrijwillige chauffeur.

Vervolgens komt de vrijwilliger op het afgesproken tijdstip voorrijden en gaan ze samen op stap. De reiziger rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van gereden kilometers.

Omdat enkele chauffeurs hun taak helaas hebben moeten neerleggen, vanwege gezondheidsredenen, is uitbreiding van de groep chauffeurs wenselijk. 

Automaatje is op zoek naar inwoners van Dalfsen in het bezit van een eigen auto die het leuk vinden om, op aanvraag af en toe, een minder mobiele plaatsgenoot te helpen door hem of haar ergens naar toe te brengen. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u bellen naar Automaatje 06-28338624 of mailen naar automaatje@saamwelzijn.nl.