NIEUWLEUSEN – Zaterdag 27 mei speelden de jongens van JO11-1 hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Heino. Een belangrijke wedstrijd want bij winst of een gelijkspel is het kampioenschap binnen. Eindstand 2-4, een groot feest barst los op het veld.

S.V. Nieuwleusen JO11-1 kampioen 1e klasse

We kunnen wel zeggen dat dit het kampioenschap is van het collectief. Wat een strijdlust zit er in dit team.

Wanneer we het seizoen van JO11-1 van een afstandje beschouwen, kun je zien dat je met een hecht collectief ver kunt komen. Van een stapje terug naar de 2e klasse, daar ongeslagen kampioen worden en daarna in de 1e klasse doorstomen met als eindresultaat het kampioenschap in de 1e klasse.

Want ja! Na 60 minuten voetballen in Heino staat er een 2-4 overwinning op het scorebord. De jongens belonen zichzelf al snel. Na het 1e kwart staat het al 0-2. Het afgelopen seizoen was het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Prachtige combinaties, steekpasses, schoten en kopballen! Alles is voorbij gekomen. Heino mag nog even ruiken aan een stunt want komen terug tot 1-2, maar in het laatste kwart gaan alle remmen los. Bij aankomst terug in Nieuwleusen gaat het feest vrolijk verder. De medailles werden omgehangen en een foto onder het bord “hogerop met eigen talent” werd geschoten. Uiteraard kon een patatje niet ontbreken, waarna de jongen met kleren en al onder de douche stapten.

Wat een prachtig slot van een al even mooi seizoen!