NIEUWLEUSEN – De opening van de foto-expositie “Fotografie in de Kunst in de fotografie” door de Zwolse fotograaf Tom Reuvers is gisteren drukbezocht.

(Advertentie)

Na een kort openingswoord door Stefan Keijzer, manager van De Spil, waarin hij uitvoerig Max Timmerman bedankte voor het onbezoldigd realiseren van, gedurende alweer 5 jaar, voor de organisatie en inzet van 3 à 4 tentoonstellingen per jaar voor het Kulturhus de Spil. Max Timmerman is vanaf het eerste uur betrokken als adviseur kunst en Cultuur bij het Kulturhus. 

Daarna volgde een inleiding over de tot standkoming van de tentoonstelling “Fotografie in de Kunst in de Fotografie” no 2 door Max Timmerman, beeldend kunstenaar en organisator van deze expositie.

Waarna Tom Reuvers de aanwezigen een uitgebreide en zeer leerzame lezing, met diverse lichtbeelden, gaf over zijn fotografie. Waarbij thema’s als macro, micro, belichting en sluitertijden en festival, nacht en natuurfotografie aan de orde kwamen. Ook toonde Tom Reuvers 8 grote foto’s op boards die deel gaan uitmaken van deze interessante tentoonstelling. Meer dan 36 fotografen nemen deel met ruim 85 foto’s en enkele gedichten.  Er zijn zeer uitgebreide presentaties te zien van het Fotografenplatform Kamerata, de fotoclubs uit Dalfsen en Ommen, en innemende foto’s van Anita van Veen uit Rouveen en van foto’s met gedichten van Rina Huzen uit Nieuwleusen en de schitterende natuurserie van Tom Reuvers.      

Na het onthullen van de, speciaal voor deze tentoonstelling uitgebrachte. brochure door Tom en Max, konden de aanwezigen de foto’s van de expo bekijken.

De expositie is tot en met 29 september 2023 tijdens de openingstijden van De Spil te bekijken.

Share.
Exit mobile version