KAMPEN – Het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen heeft de reguliere competitie afgesloten heeft met een prachtige derde plek op de ranglijst. Daarom mochten de mannen van trainer Jeroen Elzinga zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie op sportpark De Maten aantreden tegen DOS Kampen. Deze ploeg eindigde op de elfde plek in de eerste klasse. Na 90 minuten voetbal stond er een 4-1 eindstand op het scorebord en daarmee eindigde het sprookje van de oranjehemden.

Het zat zaterdag niet mee. S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd, de ploeg oogde fris en zette de Kampenaren direct onder druk, wat in enkele kansjes resulteerde. Pas in de 12e minuut kwam DOS Kampen voor het eerst bij de goal van Tim Hoogenkamp, maar de bal werd wild overgeschoten. Bij de 2e snelle uitbraak was het wel raak. Bakker bediende Mulder die fraai afwerkte. Een minuut later was het alweer gelijk. Na een vrije trap kreeg Ruben Brinkman de bal terug van Thomas Koobs en met een harde lage schuiver verraste hij doelman Dijkstra. Uit het niets kwam DOS Kampen op een 2-1 voorsprong. Saake Malestein kreeg een hoog opstuitende bal niet onder controle waarna Bakker er met de bal vandoor ging. Alleen voor Tim Hoogenkamp maakte hij dit prima af. S.V. Nieuwleusen had in de 1e helft het betere van het spel maar stond wel met 2- 1 achter.

De gasten wilden natuurlijk in de 2e helft de stand rechttrekken, maak kreeg al na 10 minuten weer een domper te verwerken. Nu kreeg Roy Bollemaat de bal niet onder controle waarna Beuling, die nog maar net in het veld stond, de 3-1 maakte. Hierna was het wel een beetje gebeurd met de Nieuwleusenaren, de ploeg was niet meer bij machte om wat terug te doen. Er werd zelfs gefloten voor een penalty toen Roy Bollemaat de bal tegen de arm kreeg die strak langs zijn lichaam hing.

Natuurlijk was iedereen teleurgesteld maar later maakte dit plaats voor berusting en trots. Het was werkelijk een geweldig seizoen. Voor de selectie, de supporters en de gehele club. Op naar een nieuw seizoen in een geweldige 2e klasse.

• Doel: Tim Hoogenkamp
  • Verdediging:  Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein, Kris Tinholt(66e min. Roy in ’t Veld)
  • Middenveld:  Ruben Brinkman(66e min. Sander Bollemaat), Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (69e min Stijn Hoekstra)
  • Voorhoede: Randy Vink, Bas Evenboer (52e min Tieme Brinksma)