NIEUWLEUSEN WEATHER

    DALFSEN – De organisatie had, net als veel tuineigenaren en muzikanten, van tevoren zoiets van, zal het niet te warm worden in de 25 deelnemende tuinen aan Muziek in de tuin in de gemeente Dalfsen.

    (Advertentie)
    Warme muziek in veel schaduwrijke tuinen een succes

    De tuineigenaren hadden er zondag heel creatief op ingespeeld en schaduwrijke plekken gecreëerd, of in sommige gevallen gewoon paraplu’s neergezet. Niet om te schuilen voor de regen maar tegen de zonnestralen. Gelukkig voor hen liet het publiek het ook niet afweten. Er waren in de dorpen Ankum, Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen weer veel mensen onderweg om van hun muzikale voorkeur te genieten, of gewoon eens naar een verrassende act te gaan. Sommige bezoekers maakten er een mooie tocht van en fietsten of reden van dorp naar dorp, anderen bleven in het dorp en probeerden daar van zoveel mogelijk optredens te genieten. Buurtbijeenkomsten, familie en vrienden die een kijkje kwamen nemen of gewoon bezoekers die even aankwamen of toevallige passanten die even afstapten. Iedereen was welkom en dat bleek ook wel. Het was een gezellige middag waarbij noaberschap de boventoon voerde. 

    De organisatie was na afloop dan ook zeer tevreden over de aantallen bezoekers die ondanks het warme weer de tuinen bezocht hebben. “De tuineigenaren hebben ons geholpen er wat moois van te maken, net als de veelal lokale of regionale muzikanten. Alhoewel de muzikanten het wel warm hadden onder hun veelal geïmproviseerde afdak en dat drie keer drie kwartier.” Er was een heel breed genre vertolkt door solisten, duo’s, bands en koren. Van theatergezelschap tot singer/songwriter.  Het plezier straalde ervan af. Uniek was dat bij één set van het muzikale duo Stien en Lien  een gebarentolk de tekst in gebaren liet zien.” aldus de organisatoren.  “Liever een paraplu tegen de zon dan tegen de regen en volgend jaar op 30 juni gaan we voor de derde editie.”

    Share.