NIEUWLEUSEN WEATHER

    DALFSEN – Het college van B&W roept (potentiële) kraamhouders van lokale streekproducten uit de gemeente Dalfsen op. Het is in de gemeente Dalfsen mogelijk om een lokale streekproductenmarkt te starten. Voor ideeën en initiatieven kunnen potentiële initiatiefnemers contact opnemen met de gemeente Dalfsen om te kijken naar de mogelijkheden.

    (Advertentie)
    Oproep initiatiefnemers lokale streekproductenmarkt

    Wethouder Betsy Ramerman: “Een streekproductenmarkt is een mooie toevoeging in de gemeente Dalfsen. Het is aantrekkelijk voor toeristen en het versterkt de lokale economie. Denk bij lokale streekproducten aan in Dalfsen geproduceerde producten”. In eerste instantie worden initiatieven voor een lokale streekproductenmarkt georganiseerd vanuit een evenementenvergunning. Er gelden dan geen leges en precario, wat inhoudt dat er vooralsnog geen belasting op wordt geheven. Hierdoor is het voordelig voor initiatiefnemers om deel te nemen aan een mogelijke streekproductenmarkt.

    Voortzetting markt

    Het is eerst afwachten in hoeverre deze initiatieven tot stand komen en of deze structureel of eenmalig zijn. Tot nu toe is er (nog) geen zekerheid over het aantal deelnemende standplaatshouders, de frequentie en de duur (aantal weken, maanden, elke week of elke maand?) van een lokale streekproductenmarkt. Daarom is het de bedoeling dat er, na aanmelding, eerst een aantal keren een lokale streekproductenmarkt plaatsvindt. Als de markt succesvol blijkt, kan de marktverordening erop aangepast worden.

    Contact voor meer informatie

    Initiatiefnemers die geïnteresseerd zijn in deze mogelijkheid, kunnen contact opnemen met de gemeente Dalfsen. Samen wordt besproken wat de wensen zijn en wat er mogelijk is. Bel met de gemeente via het telefoonnummer 14 0529 of stuur een e-mail naar [email protected].

    Share.