NIEUWLEUSEN WEATHER

    DALFSEN – Samen met “Welkom in Dalfsen” bedankte de gemeente Dalfsen de vrijwilligers en medewerkers tijdens een gezellig samenzijn voor hun inzet. Veel mensen laten dagelijks huis en haard achter om op te zoek te gaan naar een veilige plek, vaak ver van hun vertrouwde omgeving. Een aantal heeft een veilig, tijdelijk thuis gevonden in de gemeente Dalfsen.

    (Advertentie)
    Gemeente Dalfsen zet vrijwilligers en medewerkers in het zonnetje

    Burgemeester Erica van Lente vertelt: “Mede door alle inzet van de vele vrijwilligers hebben wij de afgelopen tijd mensen op de vlucht een veilig, tijdelijk thuis kunnen bieden binnen de gemeente. Door vrijwilligers is zoveel georganiseerd en geregeld om vluchtelingen een warm welkom te geven in onze gemeente. Denk daarbij aan een sponsorloop om geld in te zamelen, schoonmaakactiviteiten, het verlenen van hand- en spandiensten en het begeleiden van doktersbezoeken. Voor de Oekraïense basisschoolleerlingen is een school gevormd in Vilsteren. Naast leerkrachten zijn hier ook vrijwilligers actief om dit samen tot een succes te maken. “En misschien wel het allerbelangrijkste: het bieden van een luisterend oor en een steun in de rug. Al deze initiatieven en hulp maken ons als gemeente enorm trots en dankbaar.”

    Mooie samenwerkingen

    ‘Welkom in Dalfsen’ is voor de gemeente Dalfsen een belangrijke partner. Zij bieden hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne door het regelen en coördineren van onderdak en goede begeleiding van de vluchtelingen en de gastgezinnen. Daarnaast heeft Welkom in Dalfsen geld ingezameld, zodat financiële hulp geboden kan worden waar dat nodig is. 

    Ook ‘Hessum Helpt’ is ook een goed voorbeeld van een groep vrijwilligers die veel heeft gedaan voor de Oekraïense vluchtelingen die verblijven op de gemeente opvanglocatie Het Tolhuis.

    De afgelopen maanden is ook een drietal initiatieven vanuit stichting Thuisgevers gerealiseerd. Binnen de kern Dalfsen is een samenwerking met PKN gesloten voor een initiatief, waarbij een statushoudersgezin is gehuisvest. Binnen de kern Nieuwleusen is nog een samenwerking aangegaan met St. Thuisgevers Nieuwleusen, waarbij een statushoudersgezin is gehuisvest. Een tweede pand is beschikbaar voor huisvesting van statushouders. De verwachting is dat deze de binnenkort wordt bewoond.

    Licht in donkere tijden

    ‘Met elkaar hebben we zoveel bereikt en daar blikten we op gisterenavond op terug. Er is volop ruimte om verhalen en ervaringen met elkaar te delen. Het is vreselijk dat zo veel mensen op de vlucht zijn vanwege nare omstandigheden zoals oorlog en geweld. Het is mooi om te zien dat we mede door de inzet van deze prachtige vrijwilligers een lichtje kunnen bieden in donkere tijden’, blikt burgemeester Van Lente terug op de fijne avond.

    Share.