NIEUWLEUSEN WEATHER

    DALFSEN – Vrijdag 14 juli bezochten burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Benthe Dijkman maar liefst 3 basisscholen in onze gemeente! Het doel? Ontdekken hoe groen de schoolpleinen zijn in de gemeente Dalfsen. De bezoekjes gaven de burgemeester en kinderburgemeester inzicht in de invulling van groene schoolpleinen in onze gemeente.

    (Advertentie)
    Burgemeestersduo bezoekt groene schoolpleinen in gemeente Dalfsen

    Aan het begin van haar ambtstermijn heeft Benthe aangegeven dat ze tegen roken en zwerfafval is en dat ze zich bezig wilde houden met groene schoolpleinen. Dankzij de bezoekjes aan de scholen heeft de kinderburgemeester aandacht kunnen geven aan groene schoolpleinen, samen met de burgemeester. Op deze zonnige vrijdagochtend reisde het duo af naar de St. Cyriacus in Hoonhorst, het Avontuur in Dalfsen en de Cazemierschool in Oudleusen.

    Inspiratie

    Bij elke school werd het groene schoolplein grondig geïnspecteerd, en ging het burgemeesterskoppel in gesprek met kinderen en meesters en juffen over het schoolplein. Wat is er mooi aan het schoolplein, en waar spelen ze het liefst? Zijn er dingen die ze willen veranderen? Wat is het belang van een groen schoolplein? Alle vragen kwamen voorbij. Kinderburgemeester Dijkman heeft goede inspiratie op kunnen doen voor het groene plein op haar eigen basisschool, De Spiegel, locatie Ankum. Ze vertelt: “Ik vond de schoolpleinen heel mooi, en ik denk dat je er super leuk op kunt spelen. Hoe mooier het schoolplein, hoe leuker het is om te spelen en hoe liever je dus naar buiten gaat in de pauze. Dat vind ik heel belangrijk, want naar buiten gaan is goed voor je. Ik vond het ook leuk dat ik allemaal vragen mocht stellen. Het was top!”. Het burgemeestersduo kijkt terug op een gezellige ochtend waarbij ze veel kinderen hebben gesproken. Aan de scholen: bedankt voor de gastvrijheid!

    Nieuwe kinderburgemeester

    De ambtstermijn van kinderburgemeester Dijkman zit er bijna op. Dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kinderburgemeester! Hiervoor konden alle kinderen uit groep 7 en 8 in onze gemeente zich aanmelden. De aanmeldperiode is inmiddels gesloten, en de juryleden zijn druk bezig om een selectie te maken van de aanmeldingen. Op dinsdagmiddag 18 juli is het tijd voor de geselecteerde kandidaat-kinderburgemeesters om zich te presenteren voor de jury. Hieruit kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester. Het is dus nog even spannend. Weten wie de nieuwe kinderburgemeester wordt? Houd de sociale media van de gemeente Dalfsen en www.dalfsen.nl/kinderburgemeester in de gaten voor de laatste updates!

    Achtergrond kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen

    De gemeenteraad van Dalfsen heeft met een motie in januari 2019 opgeroepen om een kinderburgemeester aan te stellen omdat deze een brug kan slaan tussen kinderen en de lokale politiek. Dit is van belang omdat de besluiten die ‘vandaag’ worden genomen, bepalend zijn voor de toekomstige woon- en leefwereld van kinderen. De eerste kinderburgemeester in Dalfsen was Myla Groenendijk in schooljaar 2021-2022. Benthe Dijkman is de huidige kinderburgemeester, zij is dit schooljaar 2022-2023 actief.

    Share.