NIEUWLEUSEN WEATHER

PESSE – Voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen ging USV donderdagavond op bezoek bij Pesse. Het werd een duel met meerdere gezichten.

(Advertentie)
    Oefenwedstrijd Pesse-USV eindigt in 4-3

De eerste helft was volledig voor de afgelopen seizoen uit de 2e klasse gedegradeerde thuisclub. Dat overwicht resulteerde in een vroege 2-0 voorsprong. In het restant van de eerste helft wist USV het verder droog te houden.

Na rust waren de rollen ineens omgedraaid. Met een half dozijn wissels bracht USV-trainer Mathijs van Faassen de nodige routine binnen de lijnen. Dat leverde vrijwel meteen de aansluitingstreffer op. Een slim balletje van Max Schaeffer werd afgerond door Leon Kooiker (2-1). Na iets meer dan een uur kwam USV op fraaie wijze langszij. Nu schoot Leon Kooiker hard en hoog raak na een prachtpass van Ian Vlierman (2-2). Vanaf de aftrap liet USV zich achterin verrassen en zo had de formatie van ex-USV trainer Yves Heskamp razendsnel de voorsprong weer te pakken (3-2). In het laatste kwartier waren er over en weer de nodige kansen om de score verder op te laten lopen. Dat lukte eerst Pesse (4-2), maar het slotakkoord was voor USV toen Stefan Klein vlak voor tijd vanaf afstand nog een voltreffer afvuurde (4-3).

Zondag oefent USV verder. Dan in en tegen Broekland. De wedstrijd op sportpark ’t Horsthuis begint om 14.00 uur.