BALKBRUG – En dát was drie op een rij voor USV! Maar helaas geen cijfers om trots op te zijn. Voor de derde keer binnen een kalenderjaar ging USV onderuit in de derby tegen Balkbrug.

USV zakt zwaar door de ondergrens

De manier waarop de nederlaag dit keer tot stand kwam was meer dan pijnlijk. USV kwam nog wel vlot op voorsprong toen Joris Bouwman in de 4e minuut de bal in eigen doel werkte (0-1). Die meevaller was niet aan USV besteed. In de 7e minuut kopte Nick Jansen een totaal ongehinderde voorzet knap binnen (1-1). Binnen een kwartier stond Balkbrug dankzij weer Nick Jansen en Lennart Baas zelfs al op 3-1 omdat het zwalkende USV de ene beginnersfout op de andere stapelde. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft gaf USV weer iets van een teken van leven. In de 30e minuut deelde lichtpuntje Ian Vlierman een slim duwtje uit om daarna met een nog slimmer boogballetje de verre hoek te vinden (3-2).

Wie na rust hoopte op enige verbetering in het spel van USV kwam bedrogen uit. Al in de 48e minuut werd de 4-2 cadeau gegeven aan Lennart Baas. En na iets meer dan een uur werd USV aan de zijkant volledig overlopen waarna Anne Dijkstra simpel kon binnentikken (5-2). Een grotere nederlaag bleef een totaal inspiratieloos, futloos en stuurloos USV bespaard. De wanvertoning op een bloedheet sportpark De Balk gaf na afloop in het USV-kamp veel stof tot nadenken richting start van de competitie.

Voor het zover is speelt USV eerst nog de laatste wedstrijd in de poulefase voor de beker. Op verzoek van tegenstander Vilsteren gebeurt dat niet op zondag, maar al komende zaterdag. Aanvang 18.00 uur op sportpark Hulsterlanden.