NIEUWLEUSEN WEATHER

NIEUWLEUSEN – Na een succesvolle reeks in de poulefase van de beker, startte voor S.V. Nieuwleusen zaterdag de eerste krachtmeting in de reguliere competitie. Op voorhand werd ATC ‘65 uit Hengelo al ingeschat als een van de toppers uit de 2e klasse J. Zaterdag bleek die inschatting zeer terecht, toch wist S.V. Nieuwleusen de punten thuis te houden. Na een 1-1 ruststand stond uiteindelijk een verdienstelijke 4-2 op de borden.

(Advertentie)
    S.V. Nieuwleusen start met prachtige overwinning

De ploeg van Jeroen Elzinga begon in een vertrouwde opstelling aan de start van de competitie. Voor het thuispubliek waren het veelal bekende namen die men zag bij aanvang van de wedstrijd. Een wedstrijd die aanvankelijk van beide kanten wat aftastend begon. Na een goede kans van Bas Evenboer op de 1-0 waren het vooral de gasten uit Hengelo die lieten zien dat ze over een talentvolle en uitgebalanceerde ploeg beschikten. Ondanks dat was het in de 27 minuut toch Nieuwleusen dat op voorsprong kwam. Na een overtreding op Leon de Raad binnen de beruchte lijnen, wees arbiter Rouwenhorst resoluut naar de stip. Roy Bollemaat schoot dit buitenkansje onberispelijk binnen.

De gasten uit Hengelo probeerden met hun behendige aanvallers de gelijkmaker te forceren. De arbiter van dienst was vanmiddag niet kinderachtig en liet veel toe, waardoor het tempo hoog was. Na een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Tim Hoogenkamp, moest hij in de 39e minuut toch buigen voor de gelijkmaker. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 1-1 stand op het bord. Gezien het spelbeeld van de eerste helft beloofde het nog een pittig potje te worden voor de thuisploeg. Trainer Elzinga had echter zijn strijdplan klaar. Met drie verse krachten en een iets andere speelwijze moest de wedstrijd gekanteld worden. Tom Vasse, Bas Evenboer en Ruben Brinkman bleven achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Stijn Hoekstra, Tieme Brinksma en Sander Bollemaat. Net na rust leverde dit meteen een grote kans op. Een overtreding op Randy Vink werd bestraft met een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Roy Bollemaat, ook vanmiddag weer een van de uitblinkers, liet doelman Tijink kansloos. ATC’65 liet zich niet van de wijs brengen en bleef met verzorgd en snel spel de aanval zoeken. Tot grote schrik van het thuispubliek werd een licht vergrijp van Thomas Koobs bestraft met een strafschop. Tim Hoogenkamp pareerde met een geweldige redding de inzet van Geesink.

In de 60e minuut was het weer Nieuwleusen dat scoorde uit een vrije trap. Reinier wipte de bal met veel gevoel achter de defensie van de gasten waarna Randy de bal controleerde en via de keeper het net vond. Het publiek ging nog eens volop achter de ploeg staan met het vertrouwen dat dit wel eens een hele mooie middag kon worden…..

Maar dan opnieuw een strafschop voor de gasten. Reinier kreeg de bal ongelukkig tegen zijn lichaam, wat Rouwenhorst zag als hands. Opnieuw dus de mogelijkheid oor ATC om vanaf elf meter te scoren. Ook deze strafschop wist Tim te keren. Via zijn vingertoppen belandde de bal op de paal, waarna hij vervolgens de rebound kon klemmen. Wat sleepte Tim de ploeg op twee belangrijke momenten er doorheen vanmiddag!

In de slotfase ontstond er meer ruimte voor de de aanvallers van Nieuwleusen. Randy, Thomas en ook de goed ingevallen Tieme Brinksma vonden helaas telkens doelman Tijink op hun weg. Uiteindelijke was het Randy die na goed voorbereidend werk van Tieme de 4-1 kon maken. De wedstrijd was beslist en de 4-2 die in blessure tijd viel is slechts nog een formaliteit. Enige smet op de middag was het feit dat Leon de Raad er met een blessure af moest. Hopelijk valt het mee en is hij snel weer inzetbaar.

Het was zaterdagmiddag genieten op sportpark ‘t Klaverblad van twee uitstekend spelende ploegen, waarbij Nieuwleusen uiteindelijk de drie punten kon bijschrijven. Hoewel het vandaag een geweldige teamprestatie was, met wisselspelers die er meteen stonden, kunnen de uitblinkers Randy, Roy en uiteraard Tim niet onvermeld blijven. Al met al een prima start in deze 2e klasse van S.V. Nieuwleusen.

Zaterdag 30 september speelt Nieuwleusen uit tegen de Zweef uit Nijverdal. Deze wedstrijd begint om 15.00uur.