NIEUWLEUSEN – Eindelijk mocht 23 september de competitie starten voor Flash Nieuwleusen dames 1. Voor vertrek werd er een bezoek gebracht aan de shirtsponsor van Flash Nieuwleusen, namelijk Plus Luuk Thijs. Namens Flash mochten de dames een presentje geven aan de sponsor en werd er een teamfoto gemaakt.

Wedstrijdverslag Flash Nieuwleusen dames 1

De eerste competitieronde mochten de dames afreizen naar Groningen om tegen Oranje Nassau dames 1 te spelen. Een ploeg die afgelopen seizoen kampioen is geworden in de derde divisie, waarin speelsters spelen met genoeg ervaren in verschillende divisies. De afgelopen week had Flash hard getraind om de laatste puntjes op de i te zetten in de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Om 15:45 uur zou de wedstrijd starten. De eerste scheidsrechter wilde echter nog een minuut stilte houden vooraf aan de wedstrijd om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en overstromingen in Libië te herdenken. Na deze minuut klonk het eerste fluitsignaal en begonnen de dames van Flash met goede focus aan de wedstrijd. Al snel werd het duidelijk dat de dames van Oranje Nassau een goede blokkering in huis hadden, wat ervoor zorgde dat de aanvallers van Flash hard moesten werken om de bal langs de blokkering te kunnen krijgen. Beide teams gingen gelijk op, maar de dames van Flash maakten aan het einde van de set meer persoonlijk fouten. Oranje Nassau trok de eerste set naar zich toe, met een stand van 25-20.

De tweede set startte Flash met een kleine voorsprong door goede service druk in het begin van de set. Al snel zakte de ploeg van Flash helemaal weg. Er werden meerdere wissels toegepast. Er werd hard geknokt, maar de Groningse ploeg walste over Flash heen. Dit resulteerde in een stand van 25-14.

De knop moest nu echt om bij Flash om nog punten te kunnen halen in deze wedstrijd. Na een speech van coach Gerjan Heerkes werd het vuurtje bij de dames weer aangewakkerd. De dames gaven veel service druk in de derde set. De blokkering stond als een huis en er werden ballen hard binnen de lijnen geslagen. Deze set werd binnengesleept door Flash met een stand van 19-25.

De vierde set werd met hetzelfde vuurtje verder gespeeld. De dames van Flash gingen voor elke bal en er werd voor elkaar gevochten. De hele set gingen de teams gelijk met elkaar op. Boven de twintig maakte Oranje Nassau een aantal punten, waardoor zij op matchpoint kwamen. Dankzij een goede opslag serie van Manon van Blanken werd de stand gelijkgetrokken naar 24-24. Helaas maakte Oranje Nassau hierna het punt en daarna een ace, wat resulteerde in de wedstrijdwinst voor Oranje Nassau.

Met opgeheven hoofd verlieten de dames van Flash de arena in Groningen. Er zijn mooie dingen laten zien en er zijn genoeg punten om aan te werken de komende week in de trainingen. Zaterdag 30 september ontvangt Flash dames 1 tijdens de eerste thuisspeeldag VC Bolsward dames 1 in Nieuwleusen om 17:00 uur.