GASSELTERNIJVEEN – Vooraf had USV wellicht getekend voor een puntje op bezoek bij het vorig seizoen uit de 3e klasse gedegradeerde Gasselternijveen. Al was het maar omdat trainer Mathijs van Faassen mede door een kaartenerfenis uit het vorige seizoen flink moest schuiven met de opstelling. Toch zag hij op het prachtige Hunzepark in Drenthe zijn formatie fris en fruitig aan het nieuwe seizoen beginnen.

USV ziet winst in extra tijd verdampen

De thuisploeg hing in die fase meerdere keren aan de noodrem om gevaar te voorkomen. Vooral vleugelaanvaller Jort Kouwen moest het hierbij ontgelden. Na zo’n 20 minuten raakte USV de grip op het duel wat kwijt. Gasselternijveen rook kansen, vaak ingeleid door onnodig balverlies van USV. Doelman Thijs van Vliet had op de doellijn tot twee keer toe hulp nodig van Dennis van der Veen. Aan de overkant stuitte Jort Kouwen op doelman Kevin Koops. Zijn laatste actie. Na een half uur werd hij gebutst en gedeukt vervangen door Robin Borger. Treffers leken voor rust uit te blijven toen in de 45e minuut een actie van Max Schaeffer op rauwe wijze werd onderbroken. Maar wat er ook klonk, geen fluitsignaal. Toeval, maar het bleek uiteindelijk de ultieme toepassing van de voordeelregel. USV kwam weer in balbezit waarna Niek Ekkelenkamp vanaf rand zestien met een knap gedrukt schot doelman Koops het nakijken gaf (0-1). Een fijne opsteker voor USV.

Net als de rentree van Leon Kooiker na rust. De doelpuntenmaker zat na zijn terugkeer van het Meppeler Alcides vooral in de lappenmand, maar was intussen fit genoeg om een helft mee te doen. Vlak achter spits Ian Vlierman gaf zijn inbreng het spel van USV meteen meer ‘vastigheid’. Dit leverde kansen op voor Ian Vlierman en Robin Borger. In de 62e minuut zorgde dit duo ook voor de 0-2. De vrijgespeelde Ian Vlierman prikte de bal nog op de lat, maar in tweede instantie wist Robin Borger wel af te ronden. Tien minuten later had Gasselternijveen de aansluiting weer te pakken. Niet toevallig door invaller Can Yilmaz. De handige dribbelaar was al een paar keer dreigend. Zijn treffer rook sterk naar buitenspel, maar vanaf een afstandje besloot de arbiter het vlagsignaal te negeren. De opmaat voor een enerverende slotfase. USV ontsnapte aan de gelijkmaker toen een schot de paal schampte. In de tegenaanval mikte ook Robin Borger op de paal. In de 81e minuut leek het de kant van USV op te vallen. Max Schaeffer won zijn duel zodat Leon Kooiker hard en laag kon uithalen (1-3). Met intussen de klok op 90 moest USV achteruit. Na een aantal corners op rij zag Maarten Hommes in alle drukte nog een gaatje (2-3). Bas Chierandjoe had bij een uitval de Drentse stormloop de kop in kunnen drukken, maar oog in oog met Koops zag hij zijn inzet gestopt door de keeper. Die daarna zijn post verliet om zich ook voorin te melden. In dit alles-of-niets-offensief werd Rick Bokhorst de gevierde man door zijn ploeg in de slotseconden alsnog een punt te bezorgen. Gasselternijveen blij, USV balen. Maar ook weer niet te lang.

Want na een aantal povere oefen- en bekerwedstrijden liet USV tijdens de seizoensouverture af en toe heel aardig voetbal zien. Waar de ploeg zeker verder mee kan. Om te beginnen zondag tegen SPW uit Stadskanaal. Aanvang 14.00 op sportpark Hulsterlanden. Met na afloop livemuziek en gezelligheid.