NIJVEERDAL – Zaterdag 30 september speelde S.V. Nieuwleusen in Nijverdal met 1-1 gelijk tegen De Zweef. De oranjehemden hadden een groot veldoverwicht, maar enkele grote kansen werden niet benut. Toch keek de ploeg met een schuin oog naar de scheidsrechter. In de 80e minuut werd Tieme Brinksma zo’n 1,5 meter binnen het strafschopgebied neergehaald. Iedereen op sportpark Gagelman zag dat het een 100% penalty was. Tot ieders verbazing legde scheidsrechter Kiremit, de bal buiten het strafschopgebied.

S.V. Nieuwleusen doet zichtzelf tekort

S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 8e minuut in een grote kans voor Stijn Hoekstra, maar zijn schot was te zwak. S.V. Nieuwleusen was veel aan de bal maar was te slordig en leed onnodig balverlies. Met enkele rappe jongens in de ploeg probeerde de zweef eruit te komen. Dit lukte een paar keer en de thuisclub kreeg een goede kans, maar keeper Tim Hoogenkamp bracht redding. Vlak voor rust kreeg Bas Evenboer en grote kans maar hij mikte aan de verkeerde kant van de paal. Toch kwam S.V. Nieuwleusen op slag van rust op voorsprong. Na en goede rush van Leon de Raad, stuitte Thomas Koobs eerst nog op keeper Klein Boonschate maar de rebound was voor Randy Vink: 0-1.

S.V. Nieuwleusen kwam goed uit de kleedkamer en na een paar minuten was het weer Leon de Raad die opstoomde naar de goal. Hij bood Bas Evenboer een grote kans maar zijn schot werd gepareerd door de doelman. S.V. Nieuwleusen ging nadrukkelijk op zoek naar die 2e goal, maar wanneer de verdediging van De Zweef het moeilijk kreeg was er altijd nog de grensrechter die te hulp schoot. In de 59e minuut maakt de thuisclub onverwachts de gelijkmaker. Lars Spijkerman verraste Tim Hoogenkamp met een loeihard schot dat via onderkant lat de goal in ging. De Zweef was duidelijk tevreden met een gelijkspel en deed er alles aan om het spel van S.V. Nieuwleusen te ontregelen. De Nieuwleusenaren probeerden om alsnog de overwinning binnen te slepen, maar helaas zat het niet mee vanmiddag.

Zaterdag 7 oktober om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen FC Zutphen.