NIEUWLEUSEN WEATHER

NIEUWLEUSEN – Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SPW werd USV-sterkhouder Sander Schaeffer in het zonnetje gezet. Hij speelde 250 wedstrijden in de hoofdmacht van USV. Na afloop kreeg clubman Hans Wink in een bomvol clubgebouw een Koninklijke Onderscheiding opgespeld door Dalfser burgemeester Erica van Lente. Hij was liefst 33 jaar secretaris van de Supportersvereniging van USV. Een verrassing die bij USV met militaire precisie was voorbereid.

(Advertentie)
    Super Sunday bij USV

Tussendoor had ook USV 1 een groot aandeel in de feestelijke middag door met 2-1 te winnen van SPW. Het was een zwaarbevochten zege. De tegenstander uit Stadskanaal begon uitstekend. USV gaf veel ruimte weg, maar vooralsnog gaf doelman Thijs van Vliet geen krimp. Toch bleef een treffer van de gasten in de lucht hangen. In de 18e minuut was het zover. Het lobje van Ate de Vries paste precies in de lange hoek. Waarna het talrijke publiek een zeer aantrekkelijk vervolg kreeg voorgeschoteld. Met veel kansen over en weer. In de 38e minuut kwam USV langszij. Ian Vlierman stuitte in eerste instantie op de prima SPW-doelman Jarno Kip, maar kreeg een herkansing (1-1).

Direct na rust was het eerst weer SPW dat op zoek ging naar een voorsprong, maar Van Vliet stond in de weg bij een snoeiharde vrije trap. Waarna USV ineens alle registers open trok. Onder aanvoering van Thijmen Stegeman en Frank Kuiper kreeg USV in een swingend kwartiertje vol de druk erop en was meerdere keren dicht bij een voorsprong. Precies na een uur mocht Ian Vlierman aanleggen vanaf rand 16 meter en mikte de vrije trap hard en onhoudbaar in de benedenhoek (2-1). Daarmee was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Want SPW ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Vooral Rodan Farrell bleef een handenbinder voor de defensie van USV. Maar die bleef overeind. Bij een uitval in blessuretijd had Robin Borger de marge nog kunnen vergroten, maar tikte de bal naast de paal. Waarna het eindsignaal USV als muziek in de oren klonk. Meteen ook het beginsignaal voor een onvergetelijke 3e helft.

Zondag gaat USV op bezoek bij Protos in Steenwijksmoer. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Schalm.