NIEUWLEUSEN WEATHER

    NIEUWLEUSEN – De heren van Flash Nieuwleusen mochten op vrijdag 6 oktober voor het eerst dit seizoen aantreden op een vrijdag avond. De heren hadden er op voorhand een hard hoofd in, omdat er binnen de selectie een aantal blessures in omloop zijn. Door die blessures mochten enkele jongens van de belofte uittreden. Hierdoor was de gemiddelde leeftijd van de mannen op de vrijdag slechts 21,6.

    (Advertentie)
    Flash Nieuwleusen heren 1 wint van vastgeroest Ritola

    De eerste set begon geweldig voor de mannen. Er werd een ongelofelijke service serie neergelegd door zowel Jaël als Jesse. Hierdoor kwamen de mannen knap voor met 0-10. Omdat de mannen zo ver voorstonden konen ze een aantal leuke dingen proberen. Zo sloeg Stan een knappe bal op 4 binnen de lijnen en wist ook Mathijs de bal steeds dichter bij de 3 meter lijn te krijgen. Door dit machtsvertoon de heren deze eerste set met volle overtuiging naar zich toetrekken. Door hetzelfde machtsvertoon kregen sommige heren het iets te hoog in hun bol. Hierdoor serveerde Mathijs een bal onder het net door wat de heren sowieso het eerste rondje opleverde. Deze set werd dan ook gewonnen met maar liefst 14-25.

    Set 2 begon wat rommelig voor Flash dit kwam mede omdat de mannen nu de service series tegen kregen. Door deze service series kon Ritola eindelijk volleybalen zoals ze bedacht hadden tegen Flash. Voor het eerst in de wedstrijd sloegen de mannen van Ritola een aantal ballen via het blok binnen. Wel kwamen de mannen erachter dat het met 7 man toch iets lastiger is om iedere rotatie goed te hebben staan. Hierdoor konden de heren van Ritola set 2 naar zich toetrekken met 25-15.

    Set 3 waren de heren van Flash uiteraard weer gebrand om te winnen, omdat dat het enige is wat ze konden doen in Zuidlaren. Deze set begon vrijwel identiek als set 2. Flash maakte een paar onnodige fouten, waardoor ze al snel 1 of 2 puntjes achter de mannen van Ritola aanliepen. Dit mocht echter de pret niet drukken, want de heren hadden de eerste set al gewonnen. Ondanks een aantal sterke service series van Stan Vriens ging set 3 ging dus naar Ritola met een magere 25-19.

    Set 4 moest dus gewonnen worden door Flash om er nog een 5e set uit te kunnen halen. Daarom zette de mannen alles op alles om deze set te winnen. Er werden eindelijk vanuit Flash door heren als Jeffrey en Swen weer een aantal goede service series neergelegd. Door deze series konden de mannen iedere keer 1 of 2 puntjes aan de goede kant van de streep blijven. Ze vochten zich erdoorheen en wonnen zo de set met 22-25.

    Het werd dus een 5 setter. Uiteraard hadden de mannen doordat ze de 4e set gewonnen hadden veel momentum meegenomen naar de 5e set. In deze 5e set begon Flash iets minder dan gehoopt. Ze kwamen een aantal puntjes achter te staan, maar wisten dit snel om te buigen in een voorsprong. Waar de heren normaal gesproken boven de 20 goed zijn was dit nu het geval boven de 10. Eigenlijk lukte alles bij Flash. En zo konden de mannen nog meer plezier maken dan dat ze al hadden. Ook set 5 werd dus gewonnen met 11-15.

    De heren wonnen dus hun 2 wedstrijd in de 2e divisie. Hierdoor staan ze keuring in de middenmoot in 2e divisie. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Animo’68. Uiteraard hopen wij u allemaal om 17.00 uur op de tribune te zien.

    Share.