NIEUWLEUSEN WEATHER

    NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag 7 oktober thuis tegen FC Zutphen. Dat het een spannende wedstrijd zou worden op sportpark t’ klaverblad stond al bij voorbaat vast. Zelf was de oranje brigade al twintig duels ongeslagen maar de gasten uit Zutphen konden er ook wat van door al tweeëndertig competitieduels ongeslagen te zijn. Helaas voor S.V. Nieuwleusen kwam er voor de gasten nog één bij.

    (Advertentie)
    S.V. Nieuwleusen delft onderspit na spannende eindfase

    Vanaf het begin lieten de bezoekers zien over een technisch vaardige jonge ploeg te beschikken. Een ligt veldoverwicht resulteerde in twee kansen voor Milan Klaver telkens op aangeven vanaf de linkerkant van Zidane El Hadouchi, die Nemo Hekkert handen vol werk bezorgde. Ook S.V. Nieuwleusen liet zich niet onbetuigd maar meer als vrije trappen van buiten de zestien leverde het niet op. Helaas voor de thuisploeg moest Randy Vink zich vlak voor rust laten vervangen door een blessure.

    Na de pauze barst het spektakel echt los. Beide ploegen gingen verder vol hartstocht opzoek naar de drie punten. De eerste die van zich liet spreken was Tom Vasse die met zijn chocoladebeen de paal raakte. Periodes van overwicht van S.V. Nieuwleusen werden afgewisseld met periodes van overwicht voor FC Zutphen. Het was ten slotte Tieme Brinksma die in de 79e minuut de Nieuwleusener aanhang liet juichen door zich uitstekend vrij te spelen en het net liet bollen achter S.V. Zutphen keeper Joey Wolsink. De buit leek binnen maar de ploeg vergistte zich toch nog op de weerbaarheid van FC Zutphen. Vier minuten voor tijd liet de verder uitstekend ingevallen Sander Lefers zich vanaf de rechterkant de bal ontfutselen door Kevin Ooms en wist Michalis Spiridakis optimaal te profiteren door knap de 1-1 binnen te schieten. Even later werd de domper nog groter toen Mido Blok via een kort genomen hoekschop vrij makkelijk de 1-2 mocht binnenschieten. De tijd om nog een gelijkmaker te forceren was te kort ook al was Tieme Brinksma er nog vlakbij maar zijn kopbal mistte voldoende kracht om Joey Wolsink te verassen. De gasten konden zo dolenthousiast het hoofdveld verlaten terwijl de vele Nieuwleusenaren erg teleurgesteld de nederlaag moesten verwerken. Het lijkt een competitie te gaan worden waar de ploegen heel erg aan elkaar gewaagd zijn, kortom volop spanning en vermaak op de amateurvelden!

    Zaterdag 14 oktober om 15:00 uur speelt S.V. Nieuwleusen in Enschede tegen Rigtersbleek. Ga gezellig met de supportersbus mee die om 13:15 uur vertrekt. De kosten zijn € 10,00 p.p. en voor kinderen t/m 14 jaar € 5,00. Opgave kan via het mailadres [email protected]

    Scoreverloop

    • 79e min. : 1-0 Tieme Brinksma
    • 86e min. : 1-1 Michalis Spiridakis
    • 88e min. : 1-2 Mido Blok

    Opstelling S.V. Nieuwleusen

    • Doel: Tim Hoogenkamp
    • Achter: Nemo Hekkert(45e min. Sander Lefers), Roy Bollemaat, Saake Malestein Leon de Raad
    • Midden: Tom Vasse(83e min. Roy in ’t Veld), Thomas Koobs, Sander Bollemaat(66e min. Ruben Brinkman), Reinier Meijerink
    • Voor: Bas Evenboer(66e min Stijn Hoekstra), Randy Vink(43e min. Tieme Brinksma)
    Share.