NIEUWLEUSEN – In een attractief duel leek USV medekoploper FC Ter Apel ’96 de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Vlak voor tijd redden de Groningers alsnog een punt. Achteraf kon iedereen zich daarin vinden.

USV brengt koploper FC Ter Apel ’96 aan het wankelen (2-2)

Voor USV-trainer Mathijs van Faassen was het vooraf onverwacht puzzelen. Hij zag in de warming-up zomaar 2 basisklanten afhaken. De opening was duidelijk voor FC Ter Apel ’96. Vooral dankzij de vaardige middenvelders van de gasten. Een sporadische tegenstoot van USV werd meestal in de kiem gesmoord door de razendsnelle verdediger Yordi Wolbers. Halverwege de eerste helft kreeg USV wat meer grip. Een penaltywaardige overtreding op Bas Chierandjoe werd weggewuifd. En de degelijke doelman Kyan Bodde kreeg nog een hand achter een inzet van Max Schaeffer. Met de rust in zicht kregen de gasten opnieuw de overhand. USV zat er niet kort genoeg op. In de 39e minuut volgde de rekening hiervoor. Daniël Manning had alle ruimte om uit te halen (0-1). Een minuut later was FC Ter Apel ’96 dicht bij een verdubbeling van de score, maar USV ontsnapte.

Na de pauze toonde USV het nodige elan. Die aanpak leverde al snel de gelijkmaker op. Wat een beauty van een doelpunt! De pass van Bas Chierandjoe ronduit schitterend, de afronding van Max Schaeffer perfect (1-1). Nog geen 10 minuten later stond USV zelfs op voorsprong. Ingeleid door een te korte terugspeelbal op keeper Bodde. Ian Vlierman zat ertussen en ging tegen het gras. Weer opgelapt schoof de spits zelf de toegekende strafschop koeltjes in de hoek (2-1). Met nog 20 minuten op de klok zette FC Ter Apel ’96 de achtervolging in. En maakte duidelijk waarom deze ploeg dit seizoen hoge ogen gaat gooien. Zo had de USV-defensie veel te stellen met de razendsnelle Vince Gravers. USV leek het droog te houden, maar in de 89e minuut viel toch de gelijkmaker. Na verwarring over een vrije trap voor of tegen stond USV op het verkeerde been en vond invaller Jeroen Schoonbeek fraai de verre hoek (2-2). Toen was het nog lang niet klaar. In de 90+ minuten reageerde USV-doelman Damy Slagter fenomenaal op een afstandsschot. En redde daarmee een punt voor zijn ploeg. In de absolute slotseconden hadden Ian Vlierman, Jort Kouwen en Milan Haddocks USV ook zomaar nog op winst kunnen zetten. Het bleef uiteindelijk 2-2. Beide ploegen verdienden het puntje. Samen zorgden ze voor een boeiende voetbalmiddag op sportpark Hulsterlanden.

Volgende week is er een beker/inhaalprogramma. USV is dan vrij. Een week later (29 oktober) gaat USV op bezoek bij Weiteveense Boys.