ENSCHEDE – Op zaterdag 14 oktober moest S.V. Nieuwleusen afreizen naar Enschede voor de wedstrijd tegen V.V. Rigtersbleek. Helaas deed S.V. Nieuwleusen zichzelf te kort en kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

S.V. Nieuwleusen doet zichzelf te kort in Enschede

Met een kwartiertje vertraging in verband met de strakke planning van de beschikbare velden werd er rond 15.15 uur afgetrapt op het ontmoetingspark van Rigtersbleek.

S.V. Nieuwleusen had iets recht te zetten na de verliespartij van een week eerder. Vanaf het begin zetten de mannen van Jeroen Elzinga goed druk. Dit resulteerde in enkele goed uitgespeelde kansen voor Tieme Brinksma, Tom Vasse en Randy Vink. Echter de scherpte ontbrak om doelman Van der Meer te verschalken.

En dan treedt de oude voetbalwet weer in werking, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Een spaarzame actie Rigtersbleek werd door Luna Madueno via onderkant lat goed afgewerkt, waardoor de 1-0 op het scorebord werd gezet. S.V. Nieuwleusen probeerde voor rust nog wel iets terug te doen, maar ook nu wisten Tieme en Randy het net niet te vinden.

Koud uit de kleedkamer voor de 2e helft wist Rigterbleek via Wevers de stand op 2-0 te zetten, met een prachtige stiftbal wist hij Tim Hoogenkamp te passeren.

Dit betekende dat S.V. Nieuwleusen alle zeilen moest bijzetten en Jeroen Elzinga probeerde met de nodige wissels het tij te keren.

Echter wist S.V. Nieuwleusen wederom met grote kansen voor Randy en Stijn de doelman niet te passeren. De belegering en omsingeling van het strafschop gebied van Rigtersbleek ging dan ook voort. Gelukkig viel in de 80e minuut de aansluitingstreffer. Een in het doelgebied geslingerde bal van Roy in’t Veld kwam via de paal voor de voeten van Randy Vink en deze wist de bal binnen te werken. In de resterende 10 minuten ging S.V. Nieuwleusen opzoek naar de verdiende gelijkmaker. Stijn Hoekstra had deze op zijn schoen had, maar helaas faalde hij oog in oog met Van der Meer. In de 92e minuut was het Bas Evenboer die prachtig binnenkopte na een voorzet van Thomas Koobs.

S.V. Nieuwleusen ging nog op zoek naar meer maar helaas bleef het bij deze 2 doelpunten.

A.s. woensdag 18 oktober speelt S.V. Nieuwleusen de bekerwedstrijd tegen ABS uit Bathmen. Deze wedstrijd in Bathmen begint om 20.00 uur. .

• Doel: Tim Hoogenkamp
    • Verdediging:  Roy Bollemaat, Leon de Raad (77e min. Roy in ‘t Veld), Saake Malestein, Kris Tinholt (77e min. Nemo Hekkert)
    • Middenveld:  Sander Bollemaat (63e min Ruben Brinkman), Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (63e min Stijn. Hoekstra)
    • Voorhoede: Randy Vink, Tieme Brinksma (63e min. Bas Evenboer)