NIEUWLEUSEN WEATHER

NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen boekte afgelopen zaterdag een mooie overwinning op v.v. Dieren. In het seizoen 2012/2013 werden onze Oranjehemden tweemaal door v.v. Dieren verslagen. Een revanche die elf jaar op zich liet wachten, omdat beide ploegen elkaar in die tussentijd niet troffen. De gasten verlieten “Het Klaverblad” met een 4-2 nederlaag. Door deze uitslag ruilden S.V. Nieuwleusen (8e) en V.V. Dieren (5e) hun positie op de ranglijst. S.V. Nieuwleusen bezet nu de 5e plek en de gasten kregen hiervoor de 8e positie terug.

(Advertentie)
    Mooie overwinning S.V. Nieuwleusen op V.V. Dieren

Omdat er deze week nogal wat water naar beneden kwam, werd het spannend of er op het hoofdveld gespeeld kon worden. Gelukkig droogde het veld zaterdagmorgen genoeg op zodat er op een echte grasmat gespeeld kon worden. Het werd een goede wedstrijd, waarin beide ploegen lieten zien dat ze kwaliteit in huis hadden.

Vooral in de eerste helft lag het tempo erg hoog. Over en weer werd met snel combinatiespel elkaars doel gezocht, waardoor doelpunten niet konden uitblijven. Tot tweemaal toe gaf S.V. Nieuwleusen een voorsprong uit handen. Na 4 minuten stond het al 1-0 voor S.V. Nieuwleusen. Tieme Brinksma werd na goed verdedigend werk van Roy Bollemaat de diepte ingestuurd. Met de punt van de schoen tikte hij de bal langs Olijslager. Een corner van v.v. Dieren in de 17e minuut werd door Tim Hoogenkamp verkeerd beoordeeld, waardoor Van Engelenburg de 1-1 kon binnenkoppen. Enkele minuten later liet Tim wel zien waarom hij al jaren het doel van het eerste elftal verdedigt. Op een poeier van De Wit strekte Tim zich om de bal die richting de kruising ging over te tikken. Uit de corner die hierop volgde werd de bal op de lat gekopt, zodat S.V. Nieuwleusen met de schrik vrij kwam. Zo ook de gasten in de 32e minuut. Randy frommelde de bal over en langs Jonne Olijslager het doel in, maar de overigens prima leidende Blaak die beide ploegen liet voetballen, zag hierin een overtreding en keurde de 2-1 af. Twee minuten later was het wel raak. Randy werd gevloerd binnen de beruchte lijnen, waarna Roy Bollemaat vanaf de elf meter de 2-1 mocht binnenschieten. Helaas was het een paar minuten alweer raak voor de gasten. Wederom uit een corner kopte nu Wouter de Wit de verdiende gelijkmaker binnen 2-2.

Na een vermakelijke eerste helft zochten beide ploegen de kleedkamer op om hun strijdplan voor het tweede bedrijf voor te bereiden. Ruben Brinkman werd hierin vervangen door Roy in ’t Veld. Een tactische zet van trainer Jeroen Elzinga die goed uitpakte, want met Roy als belangrijk aanspeelpunt achter de aanvalslinies werd v.v. Dieren verder teruggedrongen. S.V. Nieuwleusen voerde de druk op en kreeg kansen om het duel te beslissen. V.V. Dieren beperkte zich tot het hopen op een fout van de Nieuwleusenaren om dit met een snelle counter af te kunnen straffen. Het duurde echter tot de 82e minuut, waarin de aanhang van S.V. Nieuwleusen opgelucht kon juichen. Uit een corner van Thomas Koobs kopte Randy Vink de bal onhoudbaar achter Olijslager 3-2. V.V. Dieren probeerde de gelijkmaker nog wel te forceren, maar het was Thomas Koobs die aan die illusie een eind maakte door met een fraaie solo in de blessuretijd Olijslager het nakijken gaf en de 4-2 binnen tikte. Op basis van de tweede helft boekte S.V. Nieuwleusen een verdiende overwinning en kan zich opmaken voor de topper van aankomende zaterdag in Almelo tegen Oranje Nassau, dat afgelopen zaterdag koploper Gramsbergen met 1-5 van het veld veegde en nu de ranglijst aanvoert. Deze wedstrijd wordt op een niet gebruikelijk tijdstip gespeeld: 12.30 uur. Dit in verband met de thuiswedstrijd van het nabijgelegen Heracles om 16.30 uur.