NIEUWLEUSEN – Toen al na 3 minuten USV-captain Niek Ekkelenkamp op fraaie wijze zijn ploeg op voorsprong zette, leek hekkensluiter KSC rijp voor de zoveelste grote nederlaag van dit seizoen. Maar de schade bleef beperkt voor de geplaagde ploeg uit Schoonoord. USV won ‘slechts’ met 4-1.

USV vergeet doelsaldo op te krikken

KSC-doelman Danny Hollander werd de onbetwiste ‘man of the match’. Alsof hij een ballenmagneet in zijn handschoenen had. In de schiettent voor rust bleef hij overeind bij pogingen van onder meer Ian Vlierman, Dennis van der Veen en Max Schaeffer. Pas in de 43e minuut wist USV de voorsprong te verdubbelen via een schot van Max Schaeffer (2-0). Hollander baalde op weg naar de thee. ‘Hij had al moeilijkere ballen gestopt’.

Ook na rust begon USV voortvarend. In de 50e minuut zette Jort Kouwen goed door over rechts en bood Frank Kuiper een niet te missen kans (3-0). Maar daarna had USV opnieuw veel moeite om de regen aan kansen en mogelijkheden om te zetten in een hogere score. Aanvallend was het allemaal net niet. KSC kwam er steeds mee weg. In de 71e minuut kwamen de gasten zelfs iets dichterbij toen Colin Cazemier na een zeldzame uitval de vrijwel werkloze doelman Frank Kooiker het nakijken gaf (3-1). USV reageerde met een nieuw salvo van aanvallen. In de 79e resulterend in een curieus moment. De uithaal van de net ingevallen Leon Kooiker stuitte via de onderkant van de lat en de netstang helemaal achter in het doel het veld weer in. Een loepzuivere treffer, maar niet gezien door de scheids. Domme pech. De 4-1 kwam even later alsnog op het scorebord. Nu haalde Mark Boerman de achterlijn en weer was Frank Kuiper het eindstation. Ook daarna had USV het doelsaldo nog verder op kunnen krikken, maar Danny Hollander was en bleef de grote sta-in-de weg.

Komende zondag gaat USV op bezoek bij Nieuw Buinen. De koploper morste nog geen punt. Aanvang 14.00 uur op sportpark Buunerdrome.