NIEUWLEUSEN WEATHER

NIEUW BUINEN – Ondanks het nodige balbezit en het bij vlagen aardige veldspel had USV, op bezoek bij Nieuw Buinen, nooit uitzicht op een resultaat. Door een weifelend begin stond USV al in de 5e minuut op achterstand. Een voorzet van rechts werd met een halve omhaal schitterend afgerond door Eron Alberts. Een snelle voorsprong is precies zoals Nieuw Buinen het graag heeft. Het spel van de koploper is volledig afgestemd op de omschakeling naar de razendsnelle en gevaarlijke voorhoede. Al kreeg Eron Alberts in de 29e minuut zijn tweede treffer volledig aangereikt in cadeauverpakking. Sein voor USV om het spel wat verder naar voren te verplaatsen. De aanvalsopbouw van USV oogde verzorgd, maar strandde meestal in de buurt van de zestien. Waarna de thuisclub meteen probeerde aan de overkant toe te slaan via een counter.

(Advertentie)
    Ruime nederlaag USV bij Nieuw Buinen

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld op het waterkoude bijveld van het Buunerdrome. Met de voorsprong op zak leunde Nieuw Buinen achterover. Via een serie corners rook USV een paar keer aan de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. In de 73e minuut gooide Nieuw Buinen de wedstrijd definitief in het slot. Roy Veeninga gaf het laatste zetje aan een vrije trap vanaf links (3-0). In de 80e minuut deed ook topschutter Patrick Bults nog een duit in het zakje via een vrije trap van grote afstand (4-0).

Komende zondag speelt USV om 14.00 uur thuis tegen Buinen, de nummer 3 van de ranglijst. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.