DEN HAM – Zaterdag 18 november werd in de 2e klasse I de eerste periodetitel vergeven. Er moest gewonnen worden door koploper S.V. Nieuwleusen want er lagen veel kapers op de kust, waaronder v.v. Den Ham zelf. De wedstrijd eindigde in 2-2, maar heel verrassend heeft de concurrentie de punten ook laten liggen waardoor er toch een klein feestje gevierd kon worden.

S.V. Nieuwleusen pakt eerste periode na gelijkspel in Den Ham

Wind, kou en regen van de eerste tot de laatste minuut op Sportpark de Rohorst in Den Ham, maar dat was voor beide teams geen reden om te verzaken. Beide ploegen begonnen de wedstrijd dan ook met veel inzet en lieten zien dat ze wilden winnen . Vrij snel resulteerde dat al in wat kansjes aan beide zijden. Voor S.V. Nieuwleusen is het eerst Tieme Brinksma die opduikt voor de keeper maar terug gevlagd wordt en daarna wordt Randy Vink goed weggestuurd door Roy in ’t Veld maar zijn inzet wordt door keeper Ekkel gepareerd.

In de 13e minuut mag Nieuwleusen een corner nemen en komt de afvallende bal voor de voeten van Tieme, die hem strak achter doelman Ekkel de kruising in jaagt, 0-1. Den Ham ziet nog geen man overboord en blijft met veel inzet spelen op de counter. Tijdens een corner van v.v. Den Ham in de 20e minuut blijft Randy na een botsing even roerloos liggen. Gelukkig viel het mee en moest zijn wenkbrauw afgeplakt worden. Iedereen kon weer opgelucht adem halen toen Randy weer verder kon spelen. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen er wat meer kansjes voor S.V. Nieuwleusen. in de 36e minuut kon Tieme zijn tweede van de middag maken. Na een mooie combinatie van Reinier Meijerink en Thomas Koobs legde Thomas de bal precies op het hoofd van Tieme die beheerst de 0-2 binnenkopte. Het niveau van de thuisploeg zakte daarna wat weg en S.V. Nieuwleusen kon met een goed gevoel de rust in.

In de tweede helft werd dat goede gevoel direct op de proef gesteld want Den Ham liet merken dat de wedstrijd nog niet gestreden was. In het eerste kwartier na rust creëerde Den Ham dan ook wat kansjes en S.V. Nieuwleusen komt niet meer goed in haar spel. Een aantal keren komt de bal gevaarlijk voor het doel van Tim Hoogenkamp maar Den Ham verzuimde de trekker over te halen. In de 60e minuut is het toch Julian Nijland die een afvallende bal hard en laag inschiet. Dan staat het toch ineens 1-2 en gaat het nog een lastig halfuur worden voor de oranjehemden. Het thuispubliek gaat er op de volgepakte tribune nog maar eens goed voor zitten want er is nog tijd genoeg voor de gelijkmaker. Wanneer even later aan het shirtje van Tom Vasse wordt getrokken, is het Ruben Kelder van Den Ham die er met twee keer geel vanaf moet. Dat voetballen tegen tien man niet altijd makkelijker is, bewijst ook Den Ham. De mouwen worden maar weer eens opgestroopt en S.V. Nieuwleusen heeft het lastig om de vrije man te vinden. Tot aan de laatste minuut gaat Den Ham voor de gelijkmaker en dit wordt in blessuretijd beloond met een streep in de kruising van Luuk Kuiper. De 2-2 eindstand is gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Aanstaande dinsdag 21 november om 19.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen de bekerwedstrijd in Wierden tegen 1e klasser SVZW en op zaterdag 25 november om 14.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen BWO uit Hengelo op het programma.

• Doel: Tim Hoogenkamp
    • Verdediging: Kris Tinholt, Saake Malenstein, Roy Bollemaat, Leon de Raad (80e Nemo Hekkert)
    • Middenveld: Roy in ’t Veld (80e Ruben Brinkman), Thomas Koobs, Tom Vasse (80e Stijn Hoekstra), Reinier Meijerink (c)
    • Aanval: Randy Vink, Tieme Brinksma