NIEUWLEUSEN WEATHER

  NIEUWLEUSEN – Op woensdag 15 november is het Boomfeestseizoen 2023/2024 van start gegaan. Leerlingen van CBS De Zaaier uit Nieuwleusen hebben donderdag 30 november flink hun best gedaan om in de Haagwinde nieuwe bomen te planten. Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om basisschool leerlingen in heel Nederland meer te weten te laten komen over het belang en het nut van bomen.

  (Advertentie)
  Leerlingen CBS De Zaaier enthousiast aan de slag met boomfeestdag

  Gebiedswethouder Jan Uitslag gaf in Nieuwleusen het startsein voor het Boomfeestseizoen en hielp de leerlingen mee met het planten van de bomen. Voorafgaand zijn de leerlingen bijgepraat over de functies van bomen. De leerlingen benoemden zelf al het belang voor een gezond klimaat, de bijdrage aan biodiversiteit, schaduw en de fijne sfeer in onze leefomgeving. De gemeente wil ruimte bieden voor een gezonde leefomgeving voor mens, dier en plant. Deze boomfeestdag is de ideale mogelijkheid om de jonge inwoners te inspireren en te leren over de wereld van bomen.

  Opgroeien met bomen

  In het Boomfeestdag-jaarthema ‘Opgroeien met bomen’ staat de leefomgeving van kinderen centraal. Kinderen die opgroeien in het groen bewegen meer, ervaren minder stress, ademen schonere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten.

  Persoonlijke wens

  Voorafgaand aan de Boomfeestdag hebben de leerlingen een persoonlijke wens bedacht voor ‘hun’ boom en opgeschreven op een wensblad. Deze werd vervolgens in de boom gehangen. De leerlingen hebben zo bijgedragen aan een actueel maatschappelijk thema. Voor hun inzet en enthousiasme hebben de leerlingen allemaal een vlinderstruik gekregen. Daarnaast ontvingen de leerlingen een Bomenpaspoort.

  Share.