IJHORST – Één zwaluw maakt nog geen zomer. Dat spreekwoord gaat ontegenzeggelijk op voor de voetbalprestaties van USV. Vorige week speelde het een uitstekende wedstrijd in en tegen Wijster maar tegen IJhorst kreeg dat goede resultaat geen passend vervolg.

USV niet opgewassen tegen werkvoetbal IJhorst (1-0)

USV wist na de wedstrijd van vorig jaar als geen ander dat er met oogstrelend of mooi voetbal niet zo eenvoudig een wedstrijd in IJhorst gewonnen kan worden. Desondanks trapte USV volledig in de val die coach Gerald Kreuze van IJhorst had opgezet. Ook nu was USV in het grootste deel van de wedstrijd speltechnisch de bovenliggende partij. De IJhorstenaren compenseerden echter hun voetballende tekortkomingen met een tomeloze inzet. Grote mannen aan de kant van IJhorst waren doelman Timo Weemink en aanvoerder Cristiaan Drogt. Deze beide inspirators zorgden ervoor dat USV met name in de tweede helft nauwelijks enige uitgespeelde kans kon creëren. De mogelijke winst had USV daarvoor al laten liggen. Leon Kooiker kwam in de 12e minuut na goed voorbereidend werk van Ian Vlierman oog in oog met Weemink maar zag zijn inzet gestuit door de uitblinkende keeper. Een vlammend schot van Mark Boerman werd in de 40e minuut door Weemink over het doel getikt. Vlak voor rust kreeg Kooiker uit een corner nog een uitgelezen kopkans maar deze scheerde rakelings over het IJhorster doel.

Net als in de eerste helft bleef de thuisploeg na rust loeren op dat ene kleine kansje en dat kwam er ook. In de 55e minuut ging USV defensief in de fout en Kyan Arends profiteerde daar gretig van, 1-0. Met een aantal wissels probeerde coach Mathijs van Faassen hierna nog de bakens te verzetten. Naast een tweetal vrije trappen en diverse hoekschoppen zag USV echter geen kans meer de verdediging van IJhorst te verrassen. De thuisploeg kreeg in de slotfase zelfs nog een tweetal uitstekende mogelijkheden om de marge te vergroten maar slaagde er niet in om doelman Thijs van Vliet nogmaals te verschalken.

Zondag staat voor USV op sportpark Hulsterlanden de thuiswedstrijd tegen Zwartemeerse Boys op het programma. Een volledig onbekende tegenstander voor de blauwwitten. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.