HENGELO – S.V. Nieuwleusen leed zaterdag 2 december, in Hengelo tegen Barbaros, een zure en onnodige 2-1 nederlaag. Door blessures moest trainer Jeroen Elzinga wat schuiven in zijn formatie, Roy Bollemaat schoof door naar het middenveld. Grote blikvanger bij de Barbaros was Douglas Franco Teixeira, de oersterke centrale verdediger die zich als geboren Braziliaan tot Nederlander liet neutraliseren en in 2010 landskampioen werd met FC Twente.

Zure nederlaag S.V. Nieuwleusen

In de 1e helft een onherkenbaar S.V. Nieuwleusen. Normaal wordt er vanaf het begin druk gezet op de tegenstander maar nu wachtte de ploeg af en leek ontzag te hebben voor de tegenstander. Hierdoor kon Barbaros naar hartenlust combineren. Het 1e gevaar kwam in de 4e minuut toen Douglas een vrije trap net naast kopte. In het eerste kwartier ontsnapte Tieme Brinksma tot 2 keer toe aan zijn tegenstander, maar werd onterecht afgevlagd. In 16e minuut kreeg S.V. Nieuwleusen een tegenvaller te verwerken toen Thomas Koobs met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Ruben Brinkman. In de 24e minuut kwam Barbaros op een 1-0 voorsprong door een fantastisch afstandsschot van Babuloglu. Hij plaatste de bal vanaf de middenlijn over Tim Hoogenkamp die net te ver voor zijn doel stond.

In de 2e helft zagen we een heel ander S.V. Nieuwleusen dat met veel inzet op zoek ging naar de gelijkmaker. De vele meegereisde supporters moesten hier lang op wachten. Een kwartier voor het einde kreeg keeper Cekiz een schot van Ruben Brinkman niet onder controle, waardoor Randy Vink in de rebound de bal binnen kon tikken. Hierna leken de oranjehemden alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 85e minuut kwam Randy los van Douglas maar zijn schot belandde op de paal. Randy kreeg nog een grote kans maar hij stuitte tot 2 keer toe op Cekiz. Het leek op een gelijkspel af te stevenen maar in de 90e minuut, verdween een zondagsschot van Ahmadi onhoudbaar in de bovenhoek.

A.s. zaterdag 9 december om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Gramsbergen. Dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop.