NIEUWLEUSEN – Vooraf was al duidelijk dat de wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys geen peulenschilletje voor USV zou worden. Naar aanleiding van de tot dusver door beide teams behaalde resultaten bleek deze theoretische benadering in praktijk ook aardig te kloppen. De mannen uit Zwartemeer geven weinig weg maar hebben net als USV de nodige moeite om tot scoren te komen.

USV knokt zich langs Zwartemeerse Boys (1-0)

Dat bleek ook dit keer weer. Omdat het hoofdveld onbespeelbaar was werd uitgeweken naar veld 3 en daar voltrok zich een interessant en spannend duel.

Jort Kouwen was in de eerste helft het dichtst bij de openingstreffer maar zijn schot, na een assist van Ian Vlierman, vloog in de 26e minuut net naast de verkeerde kant van de paal. De buitengewoon hardwerkende en goed spelende Vlierman verraste zo’n 8 minuten later bijna doelman Jari Wösten maar zijn kopbal belandde op de bovenkant van de lat. USV bleef de druk erop houden en weer was het Vlierman die in 36e minuut Sander Schaeffer in stelling bracht. Zijn kopbal ging rakelings over het doel van Wösten. Ook na de thee bleef USV op zoek naar de openingstreffer maar de goed voorbereide aanvallen strandden veelal voor het zestien metergebied en geschoten werd er nauwelijks op het doel van Zwartemeerse Boys. De in uitstekende vorm verkerende Dennis van der Veen dacht daar in de 65e minuut heel anders over. Leon Kooiker legde de bal breed en Van der Veen haalde van zo’n 25 meter verwoestend uit en gaf keeper Wösten het nakijken, 1-0. Hierna kropen de gasten uit Zwartemeer wat meer uit hun schulp en kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Thijs van Vliet. Jarno Schulte was heel dicht bij de gelijkmaker maar met een wereldredding voorkwam van Van Vliet de tegentreffer van de gasten. Door de offensieve daden van Zwartemeerse Boys kreeg USV in de tegenstoot veel ruimte maar hier werd vaak te slordig mee omgesprongen en daarom bleef het tot de laatste minuut spannend. Uiteindelijk kon USV na 99 minuten de overwinning verdiend over de streep trekken.

Zondag staat voor USV de uitwedstrijd tegen Weiteveense Boys op het programma. Deze wedstrijd op Sportpark ’t Amsterdamse Veld begint om 14.00 uur.