NIEUWLEUSEN – USV heeft op sportpark Hulsterlanden het jaar uitstekend afgesloten met een klinkende 4-0 overwinning op s.v. Weiteveense Boys.

USV sluit jaar uitstekend af tegen Weiteveense Boys (4-0)

De wedstrijd tegen de Drentenaren begon een half uur later omdat arbiter Jurgen Geuzinge in de veronderstelling verkeerde dat dit duel in Weiteveen zou worden gespeeld. Dat was in eerste instantie ook de bedoeling maar het veld in het Drentse is niet in een geweldige staat en daarom werd er met goedkeuring van de KNVB van accommodatie geruild. De return van dit onderlinge treffen vindt in het voorjaar wel in Weiteveen plaats.

USV startte stroef en had op het zware hoofdveld de nodige moeite om in haar ritme te komen. De gasten kenden wel een goede start en de USV-verdediging moest in de beginfase dan ook alert zijn op een aantal gevaarlijke tegenstoten van Weiteveense Boys. Ondanks het wat moeizame optreden in de eerste helft kwam USV in de 38e minuut toch op voorsprong. Een fenomenale assist van Frank Kuiper verdween door een werkelijk schitterende volley van Leon Kooiker in het doel van Weiteveense Boys, 1-0. Hierna dook Kooiker nog twee keer vrij voor het doel van keeper Frank Peters op maar de afronding van deze ogenschijnlijk eenvoudiger kansen leidde niet tot een tweede doelpunt van de ervaren aanvoerder.

USV kwam na de pauze als herboren uit de kleedkamer en draaide vanaf de 46e minuut de duimschroeven richting Drentse opponent flink aan. Met gevarieerd aanvalsspel kregen de gasten nauwelijks enig grip meer op het spel van de thuisploeg. Dat had ook succes toen in de 65e minuut een afvallende bal door Thijmen Stegeman met een geweldige krul in de linker bovenhoek werd gedeponeerd, 2-0. Drie minuten later was het alweer raak. Met loepzuiver combinatievoetbal bracht Leon Kooiker Max Schaeffer in stelling die uiterst koelbloedig afrondde, 3-0. De koek was hiermee nog niet op want de ook deze wedstrijd weer excellerende middenvelder Mark Boerman nam in de 75e doelman Peters onder schot. Zijn inzet kon maar nauwelijks door de goalie gekeerd worden maar de rebound was voor Stegeman die hiermee wel raad wist, 4-0. Coach Mathijs van Faassen bracht hierna nog een aantal verse krachten in het veld maar Bas Chierandjoe, Benjamin Balint, Milan Haddocks en Max Lindeman zagen geen kans meer de score verder op te voeren. USV heeft met deze overwinning het kalenderjaar 2023 zonder enige thuisnederlaag succesvol kunnen afsluiten. Een prestatie op zich!

Zondag 21 januari 2024 staat na een (korte) winterstop voor USV de eerste inhaalwedstrijd tegen Buinen op het programma. Dan wordt er op sportpark Hulsterlanden om 14.00 uur afgetrapt.