NIEUWLEUSEN – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van S.V. Nieuwleusen op zaterdag 6 januari werd het kampioenselftal van het seizoen 1973-1974 in het zonnetje gezet. Het is dit seizoen 50 jaar geleden dat het 1e elftal van S.V. Nieuwleusen voor het eerst in de clubhistorie kampioen werd.

Kampioensteam S.V. Nieuwleusen 1973-1974 in het zonnetje gezet

De laatste wedstrijd van het seizoen 1973- 1974 speelde S.V. Nieuwleusen in Drogteropslagen tegen DOS ’63. Bij winst was het kampioenschoep binnen. S.V. Nieuwleusen ging de rust in met een 1-0 achterstand. Aalt de Weerd viel de 2e helft in en hij scoorde het 1e doelpunt. De wedstrijd werd met 1-4 gewonnen.

De kampioenen gingen op een platte boeren wagen door het dorp. De tractor en wagen was van Jan Thijs Huzen en Hendrik Jan Huzen bestuurde de blauwe Ford tractor. Eb Westerman ging voorop met de geluidswagen.

Voorzitter Huib Huisman beloofde om bij een kampioenschap Roel Zomerdijk met een kruiwagen naar zijn woonplaats Zwolle te brengen. Hij is tot Café Westeinde gekomen. Het kampioensfeest (bestuur, spelers en staf met aanhang) werd gevierd bij Café De Uuthof.

De spelers die alle 24 wedstrijden speelden Klaas Dunnink, Gerrit Schottert en Wim de Weerd , onthulden tijdens de receptie een grote kampioensfoto. Deze foto is geprint op een akoestisch paneel en komt aan het plafond boven de bar te hangen.