SLAGHAREN – Gisteren oefende USV ter voorbereiding op de 2e seizoenshelft op het kunstgras van Sportpark De Kei in Slagharen tegen zondag 2e klasser EMMS.

(Advertentie)
    EMMS wint oefenwedstrijd van USV

In een koud decor boekte de thuisploeg een 3-2 overwinning.

EMMS trad in de eerste helft op praktisch volle oorlogssterkte aan. Bij USV ontbraken routinier Sander Schaeffer en de geblesseerde Bas Chierandjoe. De mannen uit Slagharen waren in de eerste helft de bovenliggende partij en kwamen vlak voor rust door een mooi afstandsschot van Stijn Kosse verdiend op voorsprong (1-0). Na de pauze werd er flink gewisseld. Mede door deelname aan het recente Protos Weering zaalvoetbaltoernooi bracht EMMS een groot aantal onder 23-spelers binnen de lijnen. Jort Kouwen, Mark Boerman en Max Schaeffer werden door coach Mathijs van Faassen ingezet. Mede door het in de pauze uitvallen van routinier Dennis van der Veen liet de organisatie in de USV-defensie te wensen over en daar maakte Boy Pieper in de 47e minuut direct gebruik van. Thijs van Vliet was kansloos op zijn inzet, 2-0. USV rechtte hierna de rug en kwam in de 73e minuut terug in de wedstrijd. Ian Vlierman’s voorzet werd door Jort Kouwen prima binnengekopt, 2-1. Nog geen twee minuten later stond het alweer 3-1 toen Sam Hutten een fout in de USV-verdediging koelbloedig afstrafte. USV gaf het echter nog niet op. De in het laatste kwartier, na lang blessureleed, weer inzetbare Niek Hamers was de ‘aanstichter’ van het tweede USV-doelpunt. Hij werd in de 85e minuut na een combinatie met Leon Kooiker in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende strafschop werd door Kooiker feilloos binnen geschoten, 3-2. Dat was ook meteen de eindstand.

Ondanks de ijzige kou was het een nuttige oefenwedstrijd voor de blauwwitten.

Dinsdag 16 januari as. staat de volgende oefenpot op het programma. Dan speelt USV op sportpark Hulsterlanden tegen Avereest. De aftrap is om 20.00 uur.