NIEUWLEUSEN WEATHER

NIEUWLEUSEN – Dinsdagavond oefende USV onder de LED-lampen van het hoofdveld van sportpark Hulsterlanden tegen Avereest.

(Advertentie)
    USV geeft na rust niet thuis tegen Avereest

Voor rust was het duel tegen de zaterdag 4e klasser in evenwicht met over en weer een paar kansen. Zo leken de gasten op voorsprong te komen, maar via een ultieme poging bracht verdediger Niek Ekkelenkamp redding op de doellijn. In de hieruit ontstane tegenaanval was het bijna raak voor USV, maar de doorgebroken Mark Boerman kon net niet het laatste zetje geven. Rust 0-0.

De theepauze deed USV geen goed. De ploeg kwam ongekend zwak uit de kleedkamer. En werd volledig op een hoop gespeeld door een ineens uiterst effectief Avereest. Met doelpunten in minuut 49, 53, 56 en 62 stond het in een kwartiertje tijd 0-4. Met de ene goal nog niet fraaier dan de andere. De malaise aan USV-kant duurde tot de 70e minuut. Toen krabbelde de thuisploeg enigszins op. Naast wat corners en doelpogingen leverde het offensiefje ook nog een strafschop op toen Benjamin Balint werd aangetikt. Vanaf de stip zorgde Leon Kooiker voor de 1-4 eindstand.

Zondag hervat USV de competitie met een thuiswedstrijd tegen Gasselternijveen. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.