NIEUWLEUSEN WEATHER

    NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen boekte zaterdag 24 februari een nipte 2-1 overwinning op R.K.S.V. De Zweef. Op een natte en moeilijk te bespelen grasmat werden de drie punten bijgeschreven aan het totaal van de ploeg die hier ook het meest recht op had. Hoewel de Nieuwleusenaren niet de beste wedstrijd van het seizoen speelden konden toch drie punten worden bijgeschreven. In de strijd om het kampioenschap blijft het hierdoor ongemeen spannend. Op de ranglijst prijkt S.V. Nieuwleusen op de tweede plaats met hetzelfde aantal punten als koploper ATC 65, die zaterdag de nummer twee Vroomshoopse Boys trakteerde op een nederlaag.

    (Advertentie)
    Nipte overwinning S.V. Nieuwleusen

    Hoewel De Zweef in de onderste regionen verkeert en vecht tegen degradatie is dat nog geen garantie voor een simpele overwinning. In een eerder dit seizoen onderling treffen werden de punten nog gedeeld. Ook afgelopen zaterdag ging het allesbehalve vanzelf. De wedstrijd kwam moeilijk op gang en het tempo lag behoorlijk laag om de gasten te verontrusten. Wat het tempo deze middag ook niet ten goede kwam was de blessuregolf waarmee de spelers van De Zweef deze middag ineens werden geconfronteerd. Als stervende zwanen zakten de spelers door hun hoeven. Naarmate de wedstrijd duurde werd steeds vaker een beroep gedaan op verzorger Niels Koopman, die deze wedstrijd misschien wel de meeste kilometers op zijn naam kreeg. En dit alles in ‘opdracht van trainer Kolkman’ (quote keeper Boonschate). Een tactiek die gelukkig niet de punten voor de gasten opleverden.

    In het eerste half uur werden er enkele speldenprikjes uitgedeeld door de thuisploeg, maar steeds was het keeper Boonschate die in de weg lag. In de 29e minuut was hij echter kansloos op een schuiver van Reinier Meijerink, die de diepte in werd gestuurd door Tom Vasse. Reinier rondde beheerst af: 1-0. De voorsprong was van korte duur. Twee minuten later lag de bal in het andere net. Een corner die door Tim Hoogenkamp verkeerd werd ingeschat, werd bij de tweede paal voor het doel gekopt. De vrijstaande Benjamin Souverijn hoefde alleen maar zijn hoofd tegen de bal aan te zetten om de 1-1 aan te tekenen.

    In de tweede helft werd het tempo door S.V. Nieuwleusen verder opgeschroefd. De gasten uit Nijverdal beperkten zich tot het verdedigen van het punt wat ze tot nu toe in handen hadden. Moeizaam werden er kansen gecreëerd en het leek erop dat de gasten hun zin kregen. Kansen van onder meer Reinier, Roy in ’t Veld en Tom belandden op de auto’s op de parkeerplaats. Toch kon de trouwe aanhang van S.V. Nieuwleusen opgelucht juichen in de laatste minuut van de originele speeltijd. Saake Malestein liet zien dat hij een ‘neusje voor de goal’ had. Uit een corner van Roy in ’t Veld knikte hij de 2-1 binnen. Het trieste aan dit doelpunt was dat Saake direct gewisseld moest worden door een hevig bloedende neus. De resterende tien minuten ‘blessuretijd’ werd door S.V. Nieuwleusen professioneel uitgespeeld.

    Een mooie quote die vanmiddag van toepassing was op het geleverde spel: ‘Winnaars zijn geen spelers die nooit iets fout doen, maar dat zijn spelers die nooit opgeven’. De titelstrijd voor de mannen van Jeroen Elzinga is nog in volle gang! De volgende opponent is FC Zutphen. Zaterdag 2 maart speelt S.V. Nieuwleusen om 15.00 de uitwedstrijd in Zutphen.

    Scoreverloop

    • 25e min.: 1-0 Reinier Meijerink
    • 27e min.: 1-1 Benjamin Souverijn
    • 90e min.: 2-1 Saake Malestein

    Opstelling S.V. Nieuwleusen

    • Doel: Tim Hoogenkamp
    • Verdediging: Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein( 90e Kris Tinholt), Nemo Hekkert
    • Middenveld: Roy in t Veld, Thomas Koobs, Stijn Hoekstra (46e Bas Evenboer), Tom Vasse
    • Voorhoede: Randy Vink, Reinier Meijerink
    Share.