ZUTPHEN – Zaterdag 2 maart moest S.V. Nieuwleusen afreizen naar FC Zutphen. Thuis werd onnodig verloren van de Zutphenaren. Deze middag waren de rollen omgedraaid en nam S.V. Nieuwleusen de punten mee naar huis na een 1-3 overwinning. De Zutphenaren waren al ruim 2 jaar ongeslagen thuis, maar aan deze reeks werd een einde gemaakt.

Collectief S.V. Nieuwleusen staat als een huis

S.V. Nieuwleusen kwam heel sterk uit de startblokken en de verdediging van FC Zutphen was deze middag vrij onzeker. Randy Vink krijgt binnen 10 minuten al 2 dotten van kansen die niet tot een doelpunt leidden. Hierna krijgt FC Zutphen wat meer greep op het spel en probeert met wat schoten om tot een doelpunt te komen. Dan is het Thomas Koobs in de 35e minuut, die na zeer goed druk zetten de bal verovert aan de zijlijn en een perfecte pass op Randy Vink geeft. Randy aarzelt niet en haalt vol uit en knalt de bal in de korte hoek, 0-1. Aanvoerder Reinier Meijerink moet met een blessure het veld verlaten en wordt vervangen door Bas Evenboer. In de 42e minuut is het weer een prima onderschepping van Tom Vasse die Randy in de diepte wegstuurt. Zijn schot stuit op de keeper, maar hij kan de terugspringende bal terugleggen op Bas Evenboer die de bal netjes in het doel werkt, 0-2.

Na de rust is het FC Zutphen dat volle bak op zoek gaat naar de aansluitingstreffer, maar S.V. Nieuwleusen krijgt zeker ook nog kansen. Een vrije trap van Roy Bollemaat gaat net naast de kruising Het hechte collectief van S.V. Nieuwleusen staat ook deze middag weer als een huis. F.C. Zutphen krijgt via een halve omhaal bijna loon naar werken maar Tim Hoogenkamp kan de bal net met zijn vingertoppen op de lat tikken. Dan is het een minuut later wel raak. Timon Kuipter van F.C. Zutphen neemt een vrije trap aan de zijlijn en slingert de bal voor het doel, zonder dat de bal geraakt wordt verdwijnt deze met een stuit in de linkerbovenhoek achter een verbouwereerde Tim Hoogenkamp, 1-2. F.C. Zutphen gaat nu vol op zoek naar de gelijkmaker, maar wat verder dan wat hoekschoppen en onschuldige kopballen komt het niet. In de 91e minuut deelt Randy Vink de definitieve knock out uit. Na een hoge bal hebben de keeper en verdediger van F.C. Zutphen niet helder wie ingrijpt, Randy weet hier wel raad mee en plant zijn teenpunt tegen de bal die vervolgens in het doel verdwijnt, 1-3. Het vele meegereisde publiek van S.V. Nieuwleusen vormt een erehaag voor de spelers, die een staande ovatie krijgen.

De spelers gaan nog even naar de supportersbus om ze voor hun steun te bedanken en er is volop vrolijkheid op de terugreis. A.s. zaterdag 9 maart om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Rigtersbleek.