NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 2 maart was het na een korte tussenpauze weer zo ver voor de mannen van Flash Nieuwleusen heren 1. Ze mochten namelijk na 2 weken geen wedstrijd gehad te hebben de weide weer betreden. Deze keer kwamen de mannen van Lycurgus uit Groningen op bezoek. Hoewel het nu lijkt alsof u voor de tweede keer hetzelfde verslag leest is dit toch echt een nieuw wedstrijdverslag. De mannen van Flash moeten zowel tegen heren 2 als 3 van Lycurgus spelen. Deze keer waren het de kwallenvissers, zo noemen zij zichzelf namelijk.

Flash Nieuwleusen heren 1 boekt knappe thuisoverwinning

De eerste set begon verrassend sterk van de kant van Flash. Dit kwam doordat zij wisten dat ze alles moesten geven, de kwallenvissers zijn een directe concurrent in de competitie. De vechtlust van de mannen moest getoond worden omdat er maar acht actieve spelers op papier stonden, waarvan er twee heren waren die maar twee sets in actie mochten/konden komen. Hier werd echter alles uitgehaald waardoor de heren bloedfanatiek waren. Ook aanvoerder Stefan Groen wist weer hoe het spelletje werkte en scoorde de ene naar de andere bal. Waar Lycurgus op papier in het voordeel was gezien de stand, werd in de eerste set duidelijk dat de mannen van Flash zich niet zomaar gewonnen gaven. Het hoogtepunt van de set viel al vroeg doordat Luuk Schuurman een bal blokkeerde die bijna onder zijn eigen voeten weer terugkwam. De eerste set ging dus op schitterende wijze naar Flash met 25-18.

Het eerste puntje was al vroeg op zak, maar iedereen voelde dat er meer in het vat zat. Waar de mannen de eerste set tempo maakte waardoor het leek alsof ze op de motor waren, behielden ze nu wat meer de rust en ze begonnen wat stabieler te spelen waardoor het ineens veel meer weg had van een zijspan. Set twee ging volledig gelijk op qua stand en spel. Wel kwam Flash een paar keer op achterstand, maar deze gaatjes waren zo klein dat ze al snel weer gedicht werden. In die tweede set was ook onze verloren diagonaal Sander van Gelder voor het eerst dit seizoen weer in volle glorie te bewonderen. Dit in combinatie met de piloot Jesse Spans die weer heerlijk ‘rustig’ vloog, was levensgevaarlijk. Ook werden de liedjes aan de kant van Groningen steeds iets zachter, waar ze eerst een woordenslang konden vullen met liedjes werden ze nu toch iets stiller. Maar zoals bij elke set wordt de 20 punten bereikt, u als vaste lezer weet wat er dan gaat gebeuren. Flash trok wederom aan het langste eind en wonnen ook tweede set met 27-25.

Set drie was dus voor twee punten extra, maar dit wisten de mannen van Lycurgus ook. Ook was het zo dat Flash alle jokers had ingezet en nu echt alles op alles moest zetten. Helaas veranderde er iets bij de mannen. De blokkering was bij de kwallenvissers goed op orde. Flash wist er op geen enkele wijze langs te komen. Wel konden de heren door service druk nog enigszins meedoen in de set, maar het mocht niet baten. Set drie ging dus ook naar Lycurgus met 16-25.

Aan het beeld van de wedstrijd veranderde niet zo veel. Er werd voor Flash nog steeds gespeeld voor twee punten. Wel probeerden de mannen iets te veranderen in de opstelling om zo een ‘ander beeld neer te zetten’ voor Lycurgus. Helaas wederom tevergeefs. Het leek in set vier alsof de mannen tegen een boekenkast speelde. De blokkering zat bij de kwallenvissers nog steeds helemaal dicht. Er was echter één man die dit wist te omzeilen en dat was de nieuwe aanwinst op de middenpositie Jeffrey Bisschop, die de enige bal direct scoorde in deze set. Verder wist het vlaggenschip geen raad met het spel van de tegenstander en zo ging ook set vier naar Groningen met 16-25.

Omdat de heren graag alles uit de contributie willen halen gingen ze voor de 7e keer dit seizoen een vijf setter spelen. Ook het publiek had er nog wel zin in en dus gingen de mannen de wei weer in. In de vijfde set leek de rust bij Flash weer wedergekeerd. De set begon meteen sterk door een ketsbal op een serve van Stan ter Wee. Wel was het zo dat de mannen nog steeds iets achter Groningen aanliepen, maar ze bleven keurig bij. De hoop in de winst was er en het viel voor Flash de goede kant op. De gelegenheidsdiagonaal Floris Stout was weer aardig op dreef en wist keurig alles wat hij kreeg te scoren. Door een iets wat discutabele bal kwamen de mannen voor het eerst in set vijf op voorsprong en door een magistraal kill block van Jaël bovenhuis werd de wedstrijd in het voordeel van de Nieuwleusenaren beslist met 16-14.

De mannen hebben dus gewonnen met 3-2 op een directe concurrent, daardoor staat Flash nu slechts 1 puntje achter op de nummer drie. We willen u uiteraard weer bedanken voor het aanmoedigen, we hopen u allemaal op zaterdag 16 maart weer terug te zien voor een kraker van een wedstrijd tegen de volgende directe concurrent, Exstudiantes.