ZWOLLE – De vorige keer heeft u kunnen lezen hoe de mannen in een zinderende wedstrijd met 3-2 won van één van de directe concurrenten van de mannen. Nu mocht Flash op zaterdag 9 maart weer aantreden tegen de mannen van S.V.I. De vorige ontmoeting eindigde in een 3-2 overwinning voor Flash. Maar gezien de huidige positie in de competitie van de mannen waren ze gebrand om hier meer uit te halen dan 3-2.

Flash Nieuwleusen heren 1 wint in Zwolle

De eerste set begon echter niet zoals de mannen gehoopt hadden de pass kwam niet en er werd aan de andere kant moeilijk geserveerd. Het werd gelukkig niet zo’n lij-densweg als tegen Groningen, maar de heren hielden hier geen leuk gevoel van over. De eerste set ging dus ook naar Zwolle met 25-19.

Set twee moesten de mannen dus even resetten. En langzaamaan begon het te lopen bij het vlaggenschip. De pass kwam steeds beter en er werd meer service druk neergeleid aan de kant van Zwolle. Hierdoor kwam de pass wat minder en werd het spelletje nog makkelijker te lezen voor Flash. De mannen waren wederom maar met 7 heren de zaal binnen gestapt, maar zoals u weet heeft dit geen invloed op de prestatie van de heren. Wellicht had dit wel invloed op de prestaties van Stan ter Wee die ook aardig op dreef was en zelfs balletjes op positie 4 begon binnen te slaan. Ook kreeg onze alleskunner Jeffrey Bisschop het weer op de heupjes en wist zelf op de positie van libero een heerlijke onderhandse set op onze piloot Jesse Spans te geven die hij vervolgens uiteraard snoeiend hard binnen roeide. Mede door deze schitterde bal ging set 2 mee terug naar Nieuwleusen met 15-25.

Set drie was dus voor de voorsprong in de wedstrijd en een derde plek in de competitie. Op een stand van 1-1 wisten de mannen dat ze gewoon weer van vooraf aan konden beginnen. Helaas namen ze de woorden ‘van vooraf aan beginnen’ iets te letterlijk, want ze keken al gauw tegen een 2-6 achterstand aan. Dit moest en zou dus anders en zo waren na 10 gespeelde punten alle time-outs van Flash al op. De mannen moesten dus in het veld blijven vecht. En dit deden ze met succes. De pass kwam weer, de set-up werd weer neergeleid en uiteraard was de lei-der van de groep Stefan Groen ook weer op dreef en scoorde weer keurig via de handjes tot grote frustratie bij Zwolle. Wie ook op dreef was was onze copiloot Arne van de Hoek. Ondanks dat hij al een tijdje op de grond stond wist hij gelukkig ook nog hoe het moest en demonstreerde dit maar al te graag door maar liefst 8 ballen te killen. Set drie ging dus ook mee terug met 16-25.

Set vier mochten de mannen beginnen voor 2 punten. Maar wederom keken ze al gauw tegen een achterstand aan. Dit wisten ze echter snel genoeg weg te werken om op 10-10 weer verder te gaan. En we kunnen wel weer de hele opsomming maken van hoe de set ging, maar dat weet u als trouwe lezer uiteraard al. Gelukkig was ook de voor het eerst in 26 jaar geblesseerde vader wordende Mathijs Prins weer uitmuntend en wist het toch weer voor elkaar te krijgen om de midden helemaal het bos in te sturen. En zeker niet onbelangrijk was de spelverdeler van de heren Jaël Bovenhuis die een heerlijke te scherpe pass met twee hupjes wist binnen te roeien om zo de wedstrijd volledig in het slot te gooien. En het verhaal van de set boven de 20 zal ik u vandaag besparen. Set vier ging dus ook mee met 20-25.

De heren weten zich door deze overwinning steeds meer te settelen in de top vier.

Wat u nu leest is eigenlijk meer een oproep. Want volgende week op zaterdag 16 maart spelen de heren een ongelofelijk spannende pot tegen de directe concurrent Exstudiantes. Dit gaat om een de derde plek in de competitie en dus directe promotie. Graag roepen wij u op om alle toeters, Tommels en fluiten uit de kast te halen en hopelijk zien we u dan om 17.00 uur op de tribune.