TER APEL – Cijfers liegen niet, maar een tikkeltje geflatteerd was de 4-0 nederlaag wel die USV te slikken kreeg op de versleten kunstsprieten van FC Ter Apel ’96.

USV stevig onderuit in Ter Apel

Zoals vaker kwam USV uitstekend uit de startblokken. Met goede combinaties werd de kampioenskandidaat onder druk gezet. Het beginoffensief duurde ruim een kwartier, leverde een handvol corners op, maar geen treffer. Daarna liet de thuisclub vaker van zich horen. Steeds volgens hetzelfde recept: lange bal naar voren op de snelle spitsen. USV kreeg meer en meer moeite om er onderuit te voetballen. In de 27e minuut had FC Ter Apel ’96 het eerste mazzeltje. De voorzet van Friso Elting vanaf de zijkant waaide zomaar bij de tweede paal binnen (1-0). Nog geen 5 minuten later waren de Groningers opnieuw gelukkig. Na een opzichtige handsbal van de thuisploeg wachtte iedereen op het fluitsignaal. Dat kwam niet, voorzet en goal van Jeroen Schoonbeek. USV protesteerde massaal, maar de arbitrale dwaling werd niet teruggedraaid (2-0). Het USV-humeur zakte in de 37e minuut naar het vriespunt toen de fraaie aansluitingstreffer werd afgevlagd. Leon Kooiker gaf de assist en zou buitenspel hebben gestaan. Het leek er in de verste verte niet op.

Meteen na de pauze was de eerste kans voor USV. Jort Kouwen prikte net voorlangs. Na eerst nog een redding van doelman Thijs van Vliet leek USV in de 54e minuut dan toch de achterstand terug te brengen. Met de omhaal van Frank Kuiper was niks mis, maar werd even knap gekeerd door keeperstalent Nick Ab. Uitgerekend in de tegenaanval gooide Robin Haan de wedstrijd in het slot (3-0). USV kreeg in het vervolg nog tal van mogelijkheden iets aan de stand te doen, maar Leon Kooiker, Ian Vlierman en Mark Boerman kregen de nul niet van het scorebord. Diep in blessuretijd was Ramel Kakesa aan de overkant wel trefzeker en zorgde voor de 4-0 eindstand.

Zondag begint USV aan de laatste periode van het seizoen met een bezoek aan Weiteveense Boys. Winst is nodig om te voorkomen dat USV op de ranglijst verzandt in een soort niemandsland. Aanvang 14.00 uur op sportpark ’t Amsterdamsche veld.