NIEUWLEUSEN WEATHER

    NIEUWLEUSEN – Het Nationaal Grammofoonmuseum opent op 1 april zijn deuren voor een nieuw seizoen. Bezoekers zijn dan weer welkom op de gebruikelijke openingstijden: van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

    (Advertentie)
    Het Nationaal Grammofoonmuseum gaat op Tweede Paasdag weer open

    De seizoensstart op maandag 1 april valt samen met Tweede Paasdag. Het museum is dan eveneens geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna, vanaf woensdag 3 april, is het museum vijf dagen per week geopend. Op maandag en dinsdag is het museum gesloten.

    Een bezoek aan het museum is een ontdekkingstocht door de wonderlijke wereld van grammofoons, grammofoonplaten en muziek. De unieke collectie van het museum toont het ontstaan en de ontwikkeling van de fonograaf en de grammofoon, de voorlopers van de hedendaagse platenspeler. Aan de hand van een tijdlijn is de bijna 150-jarige geschiedenis van geluidsopname en -weergave in beeld gebracht. De getoonde collectie in het museum is aangepast ten opzichte van het afgelopen seizoen en omvat dus ook diverse apparaten die nog niet eerder te zien waren.

    Het Nationaal Grammofoonmuseum opende half juli vorig jaar voor het eerst zijn deuren, met een officiële opening op 7 oktober. Het is ondergebracht op een nieuwe locatie, maar het museum bestaat al sinds 2004, toen conservator Jelle Bos besloot zijn privé-verzameling onder te brengen in een museum. Deze verzameling, bijeengebracht in zo’n vijftig jaar, bevat veel bijzondere topstukken uit de hele wereld. Ook is er veel andere opname- en weergave-apparatuur in het museum te zien, zoals bandrecorders en microfoons. Het lounge-café heeft zelfs een platenbar zoals grammofoonplatenwinkels die vroeger hadden. Hier kunnen bezoekers onder het genot van een kop koffie of thee genieten van de sfeer van vroeger.

    Voor iedereen toegankelijk

    Het Nationaal Grammofoonmuseum is dankzij een personenlift volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook is het museum goed bereikbaar met het openbaar vervoer: vanuit NS-station Zwolle neemt u buslijn 301 richting Dedemsvaart/Coevorden. Deze stopt letterlijk voor de deur van het museum (zie voor de reistijden https://9292.nl). Ook met de buurtbus is het museum goed bereikbaar (dienstregeling staat op https://www.buurtbusvechtdal.nl. Wie met eigen vervoer komt vindt een gratis parkeerplaats tegenover het museum, achter de kerk.

    Meer informatie over het museum staat op https://grammofoonmuseum.nl of bezoek een van onze social media-kanalen. 

    Share.