NIEUWLEUSEN WEATHER

    NIEUWLEUSEN – Zaterdag 23 maart 2024 speelde S.V. Nieuwleusen thuis tegen Oranje Nassau uit Almelo. Beide elftallen zijn nog volop verwikkeld in de strijd om de titel maar het is S.V. Nieuwleusen dat vandaag laat zien dat het ook echt gelooft in de titel. Er wordt met 2-0 gewonnen.

    (Advertentie)
    S.V. Nieuwleusen zet zegereeks voort tegen Oranje Nassau

    Na een aftastend begin, waarin het spelniveau nog niet heel hoog ligt, wordt snel duidelijk dat beide teams weten dat er veel op het spel staat vandaag. Oranje Nassau (ON) laat zich ver terugzakken en laat S.V. Nieuwleusen het spel maken. De thuisploeg krijgt alle ruimte om via de backs op te bouwen wat dan ook veelvuldig gebeurt. Doordat ON weinig druk zet kan S.V.Nieuwleusen prima het spel maken en het duurt dan ook niet lang of de eerste kansjes ontstaan voor het doel van ON. In de 14e minuut wordt Randy Vink na een goede passeeractie onderuitgehaald in het strafschopgebied en mag Roy Bollemaat aanleggen vanaf elf meter: 1-0

    Een minuutje later is alweer raak als Tom Vasse op het middenveld na de aftrap druk zet op ON. De veroverde bal komt via Randy bij Reinier Meijerink terecht, die kapt en uithaalt in de korte hoek: 2-0.

    ON is het op dit moment even helemaal kwijt en direct na de aftrap wordt wederom de bal veroverd. Een mooie dieptepass brengt Bas Evenboer in stelling maar die neemt de bal te gehaast op de pantoffel en schiet huizenhoog over.

    Na bijna een half uur spelen komt ON voor het eerst in de buurt van de goal van de tegenstander. In een korte tijd mag ON twee hoekschoppen nemen die beide gevaarlijk worden. De eerste corner wordt maar net door een verdediger van S.V. Nieuwleusen over het eigen doel gekopt. Uit de tweede hoekschop heeft ON de bal voor het inkoppen maar de bal komt niet lekker op het hoofd waarna het gevaar is geweken. Ondanks dat ON iets beter in het spel komt, krijgt S.V. Nieuwleusen de beste kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Na een flinke slalom van Thomas Koobs krijgt hij net niet genoeg kracht in zijn schot maar als de keeper de bal niet lekker wegwerkt, kan ook Randy in de rebound net niet goed achter de bal komen en stuit ook hij op de keeper. Dat S.V. Nieuwleusen ook gevaarlijk kon zijn uit corners liet Thomas zien met een prachtig ingedraaide bal die ineens in het doel zou belanden als niet de keeper met een ultieme redding de bal nog net van de lijn weet te stompen.

    Vlak voor het rustsignaal lijkt dan toch de 3-0 op het scorebord te komen. Als Randy knap wegdraait bij zijn bewaker en de bal mooi teruglegt, lijkt het vanaf de tribune dat 2 medespelers de bal erin kunnen schieten maar blijkbaar dat schijn bedriegt want zij konden beiden net niet bij de bal en zo wordt er met 2-0 gerust.

    In de tweede helft gaat ON uit een iets ander vaatje tappen maar nog steeds zonder al te veel risico te nemen. Er wordt wel wat verder naar voren gevoetbald. Vrij snel wordt ON weer gevaarlijk uit een hoekschop wat toch eigenlijk hun gevaarlijkste wapenfeit is deze middag. S.V. Nieuwleusen komt goed weg als Goury te weinig venijn in het schot krijgt. Makkelijke prooi voor Tim Hoogenkamp.

    In de 55e minuut wordt Tom vervangen door Nemo Hekkert, waarmee de thuisclub de deur wat meer op slot zet. ON zet wel steeds meer aan en gaat ook wel beter voetballen maar weet geen grote kansen te creëren. En aangezien ON niet uitstraalt er nog vol voor te gaan, blijft S.V.Nieuwleusen loeren op een snelle uitbraak. De zorgvuldigheid ontbreekt helaas nog wel eens bij deze uitbraken waardoor het echte gevaar uitblijft.

    Richting het einde van de wedstrijd komen er wel steeds meer kansen als S.V. Nieuwleusen toch een aantal keer goed voetballend eruit weet te komen. Met name Randy blijft gevaarlijk in het strafschopgebied en houdt de verdediging van ON goed bezig. Op basis van inzet en kansen heeft hij wel zijn doelpuntje verdiend vandaag maar keeper Te Riet is vanmiddag een te groot obstakel gebleken voor Randy.

    De wedstrijd eindigt met een 2-0 overwinning voor S.V. Nieuwleusen wat alweer de negende overwinning op rij is. Een buitengewone prestatie.

    Volgende week is er geen competitieprogramma. S.V. Nieuwleusen speelt op 6 april haar eerstvolgende wedstrijd in Hengelo tegen Tubantia om 15.00 uur.

    Scoreverloop

    • 14’: 1-0 Roy Bollemaat
    • 15’: 2-0 Reinier Meijerink

    Opstelling S.V. Nieuwleusen

    • Doel: Tim Hoogenkamp
    • Verdediging:, Kris Tinholt, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Roy in ’t Veld
    • Middenveld: Thomas Koobs, Tom Vasse (55e Nemo Hekkert), Reinier Meijerink (c)
    • Aanval: Randy Vink (86e Stijn Hoekstra), Bas Evenboer (70e Tieme Brinksma)
    Share.