HENGELO – Zaterdag 20 april kwam een einde aan de imposante zegereeks van S.V. Nieuwleusen. Maar liefst 11 keer op rij werd er gewonnen. In Hengelo tegen BWO(Blauw Wit Oost) kwamen de oranjehemden niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar is nog wel de trotste koploper van de 2e klasse. Nog 4 finales te gaan.

S.V. Nieuwleusen behoudt koppositie

S.V. Nieuwleusen moest het doen zonder de geblesseerde Thomas Koobs. Stijn Hoekstra was zijn vervanger. De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en al in de 2e minuut kreeg Bas Evenboer een goede kans, maar zijn schot belande recht in de handen van doelman Luisman. S.V. Nieuwleusen drong in die beginfase wel aan maar kreeg geen grote kansen. In de 14e minuut kwam keeper Tim Hoogenkamp met zijn hoofd in botsing met spits Krijn Terink. Na een lange blessurebehandeling kon Tim in eerste instantie de wedstrijd nog hervatten. Maar hij had toch te veel last van zijn hoofd en moest zich laten vervangen door Jasper Hoekman. Direct daarna kwam de thuisclub op voorsprong. In een klutssituatie kreeg de verdediging de bal niet goed weg en kon Krijn Terink binnentikken. Een minuut later was het alweer gelijk, Stijn Hoekstra schoot een afvallende bal hard in de bovenhoek. In de 36e minuut kreeg BWO een grote kans maar het schot van Wesley van Houten ging net naast. S.V. Nieuwleusen voerde de druk op, kreeg achter elkaar enkele corners maar het vizier stond niet op scherp.

In de 2e helft was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Luca Luisman. Direct na rust draaide Randy Vink zich fraai vrij, maar zijn schot tikte de lat aan. In de 65e minuut leken de gasten dan toch op voorsprong te komen. Een mooie voorzet van Reinier Meijerink werd knap ingekopt door Randy Vink, maar Luca Luisman redde in een reflex met zijn been. S.V. Nieuwleusen probeerde nog van alles om de overwinning te forceren, maar het was te weinig om de verdediging van BWO in moeilijkheden te brengen

Met Koningsdag is S.V. Nieuwleusen vrij. Op zaterdag 4 mei om 14.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen Barbaros uit Hengelo op het programma.