NIEUWLEUSEN WEATHER

    NIEUWLEUSEN – In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 mei doet ook het Nationaal Grammofoonmuseum mee aan het jaarlijkse kunst- en cultuurweekend van de stichting Kunst om Dalfsen. Het Nationaal Grammofoonmuseum is daarmee één van de in totaal 46 kunstpunten op de route (het museum is kunstpunt 23). In de presentatieruimte van het museum – de voormalige trouw- annex raadzaal van het Olde Gemientehuus in Nieuwleusen – ontvangt het museum dan twee exposanten, die allebei bijzondere schilderkunst presenteren.

    Jenita de Groot uit Nieuwleusen omschrijft haar werk als ‘realistisch met een creatieve touch. Ze begon met het schilderen in aquarel, maar werkt tegenwoordig ook graag met acryl en olieverf. Met name haar portretten komen met olieverf goed tot uitdrukking. Haar schilderijen kenmerken zich door aandacht voor compositie, kleurstelling en detail. Ze ervaart het schilderen als een constant vernieuwend proces en gaat dan ook graag nieuwe uitdagingen aan. De laatste tijd heb werkt zij bijvoorbeeld ook plexi/glasplaat met een aquareltechniek. Afgewerkt met spiegelverf geeft dit een zeer verrassend effect. Wie een beeld van haar werk wil krijgen, kan terecht op www.schilderijen-van-jenita.com.

    (Advertentie)
    Jenita en Odette exposeren in het Nationaal Grammofoonmuseum

    Odette van Doorne, eveneens uit Nieuwleusen, ervaart schilderen als ‘iets magisch’. Ze tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Opgegroeid in twee creatieve en artistieke families werd haar eigen creativiteit op natuurlijke wijze gestimuleerd. Uit haar werken spreekt een fascinatie voor kleur en voor de schoonheid van de natuur. Ze laat zich met name inspireren door bloemen, bomen, zonsopgangen en -ondergangen en de seizoenen. Odette werkt met acrylverf, aquarelverf, verdikkingsmedium om textuur aan te brengen, bladgoud, Swarovski-steentjes, kraaltjes, glitter en gloss. Door het gebruik van deze uiteenlopende materialen gunt zij mensen een kijkje in haar magische, sprookjesachtige wereld. Ze probeert positieve, dromerige energie over te brengen op de toeschouwers. Haar werk is te zien op www.odette-art.com en op Instagram: odettes_art.odettevandoorne

    Het Nationaal Grammofoonmueum is in het kunst- en cultuurweekend op beide dagen (zaterdag 4 en zondag 5 mei) geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

    Share.