Nieuwleusen.com

Nieuwleusen.com

Plaats hieronder uw reactie op bovenstaand artikel.

Website URL:

Tel mee met de eerste Nationale Bijentelling op 21 en 22 april

Gepubliceerd in Nieuwleusen e.o.

In het weekend van 21 en 22 april organiseert Nederland Zoemt de eerste Nationale Bijentelling. Doe ook mee aan dit landelijk onderzoek door in je tuin gedurende een half uur bijen te tellen. Dit onderzoek is belangrijk, omdat het niet goed gaat met wilde bijen. Ruim de helft van de bijna 360 bijensoorten is bedreigd. Wilde bijen zijn belangrijk voor bestuiving van onze gewassen en wilde bomen en planten. Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn. Ook in Overijssel.

Meedoen aan de Bijentelling is eenvoudig, ook voor degenen die weinig of geen kennis van bijen hebben. Eind april kunnen er zo’n twintig verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen in de tuin vliegen. Om deze soorten te herkennen zijn er verschillende hulpmiddelen, zoals een telformulier met zoekkaart (download hier het telformulier), instructievideo en een uitgebreid bijengidsje ontwikkeld. Al deze materialen vind je op www.nederlandzoemt.nl/bijentelling. Op deze website kun je in het weekend van 21 en 22 april ook direct de resultaten van je telling invoeren en kan iedereen ook live de resultaten volgen.

Jaarlijks terugkerend onderzoek
Met de Nationale Bijentelling start Nederland Zoemt een jaarlijks terugkerend onderzoek met geïnteresseerde mensen, zodat wetenschappers inzicht krijgen in de trends van bijenpopulaties in tuinen op verschillende plekken in Nederland. De Bijenbeweging Overijssel is bijzonder benieuwd hoe het gesteld is met bijen in Overijssel. In 2017 heeft Eis Kenniscentrum voor insecten daartoe een rapport geschreven (zie de pdf van het rapport), maar nieuwe en extra gegevens zijn zeer welkom. Ook hopen we dat met deze actie, nog meer Overijsselaars in actie komen voor de wilde bij. Bijvoorbeeld door meer bijvriendelijke bloemen te planten in de tuin of op het balkon. Kijk op www.bijenlandschap.nl

Bijenbeweging Overijssel
De Bijenbeweging Overijssel is een samenwerking van provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, EIS Kenniscentrum Insecten, LTO Noord en Imkerverenigingen NBV. Bijenbeweging is aangesteld voor drie jaar om bestaande bijen-initiatieven te ondersteunen en te verbinden en nieuwe initiatieven te stimuleren om te werken aan een samenhangend bijenlandschap in Overijssel. Zie ook onze facebookpagina: https://www.facebook.com/bijenbewegingov/ De Bijenbeweging Overijssel werkt nauw samen met Nederland Zoemt, een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu. De Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Lees meer...

We Love The 90's komt 14 april naar Nieuwleusen

Gepubliceerd in Evenementen

Noteer deze datum met grote uitroeptekens in je agenda, want dan staat de ‘We Love The 90’s’ met #OJKB & Jeroen Post gepland. Net zoals altijd zal Hallo Nieuwleusen er alles aan doen om er een onvergetelijke avond van te maken. Vanaf 21:30 uur zal het feest losbarsten met een grote lichtshow en de vetste jaren 90 beats!

OJKB (Ouwe Jongens Krenten Brood) is een DJ team bestaande uit ervaren rotten in de muziek branche: DJ Glenn B en Carlos Barbosa. In de afgelopen 15 jaar hebben deze mannen werkelijk alle clubs en festivals gezien doordat ze met of afzonderlijk van elkaar met diverse tours door het land trokken. Nu het fenomeen “The 90’s” zo populair is hebben de mannen #OJKB ontwikkeld wat de oudere en jonge doelgroep bij elkaar brengt door de perfecte mix van 90’s en 00’s in een nieuw jasje te toveren en in combinatie met het nodige aan interactie met het publiek is een nieuwe act geboren! De mannen van #OJKB zijn dit jaar uitgeroepen tot ‘Populairste DJ act van Nederland’.     

#OJKB verzorgt deze avond i.c.m. Jeroen Post. Jeroen Post kennen we allemaal van radio 100% NL, TMF Hitradio en sinds 2010 heeft hij zijn eigen programma bij SLAMFM. Naast het muziek draaien op de radio is Jeroen ook te zien op DJ feesten in Spanje en in de winter in de wintersport gebieden.

 

Toegang vanaf 16+

kaarten zijn verkrijgbaar bij onderstaande voorverkoopadres.

Kaartverkoop

Entreeprijs in de voorverkoop: € 7,50 euro p.p.
Aan de deur: € 12,50 euro p.p.
De zaal gaat 14 februari open om 21:30 uur

Voorverkoopadres

Zalencentrum 't Witte Peerd
Westeinde 5
NIEUWLEUSEN

Lees meer...

Koningsdag 2018 in Nieuwleusen - uitgebreid programma!

Gepubliceerd in Evenementen

Koningsdag 2018 in Nieuwleusen - uitgebreid programma! - 4.0 out of 5 based on 1 vote

Het programma voor Koningsdag, op vrijdag 27 april, in Nieuwleusen is bekend!

Traditiegetrouw begint het officiële programma met de aubade, om 10.00 uur bij ’t Olde Gemientehuus. Vanaf 09.30 uur kunnen de versierde fietsen worden opgesteld voor het gemeentehuis voor de optocht. Ook dit jaar zijn er weer prijzen beschikbaar voor de allermooiste creaties, dus doe goed je best! De aubade, die wordt geopend met een woord van de burgemeester, wordt muzikaal verzorgd door MusicArdore. Aansluitend vindt de optocht met versierde fietsen plaats. Rond 11.00 uur zullen we terug zijn bij ’t Olde Gemientehuus.

Vanaf De Viersprong starten vanaf 11.00 uur weer diverse activiteiten: een fiets- of auto/motorpuzzeltocht georganiseerd door Stichting Hand in Hand en een wandeltocht, mogelijk gemaakt door Stichting Sportief Nieuwleusen. De opbrengst van al deze diverse tochten komt ten goede aan Stichting Hand in Hand.

Om 13.00 uur zien we iedereen graag in het Palthebos waar een heerlijke, gratis brunch klaar staat. Door de hulp en bijdrage van diverse winkeliers en sponsoren kunnen we u deze brunch geheel gratis aanbieden. U kunt genieten van heerlijk belegde broodjes, soep, koffie, thee en andere drankjes.

Door een fantastische bijdrage uit de Rabobank Coöperatieweken kunnen we dit jaar het muzikale programma in het Palthebos uitbreiden: vanaf 13.00 uur tot het einde van het programma geniet u van live muziek in vele diverse genres. Alle muzikanten en artiesten op een rij: jazz trio Da Bant, The Broken Chains, DJ VanderWood en Empire coverband. Het programma duurt tot ongeveer 19.00 uur.  

 

Nieuw dit jaar: Kofferbakmarkt in het Palthebos! Op veler verzoek is dit onderdeel na heel wat jaren terug op het programma. Verzamel dus al je oude speelgoed, kleding, boeken en andere spullen waar je graag iemand anders blij mee maakt en verkoop ze tijdens Koningsdag. Wil je jouw spullen uitstallen? Meld je dan (met of zonder auto) om 13.00 uur aan de ingang van het Palthebos aan de zijde van de Middeldijk en je krijgt een plekje toegewezen. Van tevoren aanmelden is niet nodig, maar houd er wel rekening mee dat het niet is toegestaan voor 16.00 uur met auto het terrein weer te verlaten. Voor meer informatie over de kofferbakmarkt: kijk op de website of onze facebookpagina.

 
Samen met alle inwoners van Nieuwleusen maken we graag een groot feest van deze dag, allen dus graag tot ziens op 27 april.

Lees meer...

S.V. Nieuwleusen zoekt vrijwilligers! Iets voor jou?

Gepubliceerd in Sport

S.V. Nieuwleusen is van start gegaan met een uitgebreide vrijwilligerscampagne om nieuwe vrijwilligers te werven. “S.V. Nieuwleusen zoekt vrijwilligers! Iets voor jou?” Is de titel van de campagne.  S.V. Nieuwleusen zoekt versterking in alle geledingen. Ook zijn er door wijzigingen in de organisatie en door de bouw van het nieuwe clubhuis  nieuwe functies ontstaan.

Interesse? Op de website www.svnieuwleusen.nl/samenoranje staat een overzicht met alle vacatures. Iedereen kan zich aanmelden. S.V. Nieuwleusen benadrukt dat je na het aanmelden nog nergens aan vast zit. Er wordt eerst contact opgenomen en gaan met je in gesprek en daarna beslis je of je de vacature wilt vervullen. Ook bestaande vrijwilligers kunnen aangeven of ze belangstelling hebben voor een andere vacature.

Vragen?

Heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen. Dit kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kun jij jou vaag stellen aan één van de personen op de foto.

Achter v.l.n.r.: Annelies Kooiker, Christiaan Leeuwenkuijl, Gerrit Evenboer, Herman Vrieling, Elsbeth Lenderink.

Midden v.l.n.r.: Wim van Dijk, Klaas Kreule, Erna Westerik, Nathalie Mijnheer, Herman van den Berg, Erwin van Leussen, Manon Klomp, Eef de Weerd, Hendrik Jan Huzen.

Voor v.l.n.r.: Ernst Bollemaat, Geesje Tempelman, Kars Odink, Dinant Bollemaat, Ronni Schuurman, Ciska Beltman, Laura Krul

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed