woensdag, juli 15, 2020
Doe mee aan de Week van de Amateurkunst 2020!
Kunst & Cultuur

Wist u dat er in ons land 7 miljoen mensen actief zijn in het beoefenen van de amateurkunst? Ook in de gemeente Dalfsen beleven jong en oud hier veel plezier aan.

In de Week van de Amateurkunst (WAK) wordt aan de beoefenaars van diverse kunstvormen een ruim podium geboden. In de gemeente Dalfsen organiseert de WAK-werkgroep deze week van 12 september tot en met 19 september.

Lees meer: Doe mee aan de Week van de Amateurkunst 2020!

Wegens succes nogmaals op TV "Opoe in the War"
Kunst & Cultuur

Tijdens het Bevrijdingsweekend bracht VechtdalLeeft TV het blijspel "Opoe in the War" op TV. Naar aanleiding van de vele reacties die hierop binnen kwamen is er besloten dit blijspel nog een keer op TV te brengen en wel op Bevrijdingsdag 5 mei.

Lees meer: Wegens succes nogmaals op TV "Opoe in the War"

Opoe "in the War" op TV
Kunst & Cultuur

In februari en maart wist Toneelvereniging Oese Volluk in Nieuwleusen, Dedemsvaart, Ommen en Dalfsen duizenden belangstellenden te boeien met het toneelstuk "Opoe in the War". Alle zalen waren ruim van te voren uitverkocht. Het blijspel over de bevrijding in het Vechtdal zou nog éénmaal op de planken gebracht worden in de Trefkoele+ maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Lees meer: Opoe "in the War" op TV

‘De laatste sprong’. De zuidflank van Operatie Amherst op de grens van Overijssel en Drenthe’
Kunst & Cultuur

Een boek over 60 Franse para’s bij Den Hulst, Staphorst, Balkbrug en Dedemsvaart op 7/8 april 1945

De grootformaat uitgave, geheel in kleur en met harde kaft, verschijnt in het kader van 75 jaar vrijheid. Schrijver G.J. Westhoff neemt de lezer in meer dan 90 bladzijden mee naar de locaties waar de mannen verbleven. Het boek (ISBN 9789082623345) is vanaf 30 april 2020 in Staphorst voor €19,95 verkrijgbaar in de boekwinkels De Haan en The Readshop en daarnaast via de site westhoffboeken bij de schrijver zelf.

Lees meer: ‘De laatste sprong’. De zuidflank van Operatie Amherst op de grens van Overijssel en Drenthe’

Muziek maken in Coronatijd
Kunst & Cultuur

Op sociale media komen veel filmpjes voorbij van muzikanten die niet kunnen optreden, maar gelukkig hun muziek wel hebben. Muziek verdwijnt nooit. Muziek is juist een heerlijke uitlaatklep.

De docenten van MEC Muziek gaan daarom juist nu door met muziekles geven. Leerlingen kunnen zo verder oefenen, hun talent nu blijven ontwikkelen en hun gevoelens kwijt in de muziek. Elke week een muziekles, contact met je muziekdocent: voor ouders even een belangrijke afleiding voor hun kind.

Lees meer: Muziek maken in Coronatijd