maandag, december 16, 2019
Kulturhus “De Spil” zoekt dichterstalent!
Kunst & Cultuur

Kulturhus De Spil neemt het initiatief voor de verkiezing van de “dichter van de Gemeente Dalfsen”.       

Hiertoe organiseert zij een Gedichtenavond op  24 januari 2020 en roep kandidaat dichters op zich aan te melden voor deze eretitel!

Veel belangstelling voor Jubileum 60 Jaar Con Brio in Nieuwleusen
Kunst & Cultuur

Zaterdagavond 23 november vierde de accordeonvereniging Con Brio uit Nieuwleusen haar 60 jarig Jubileum in ’t Witte Peerd. Voordat het jubileumconcert kon beginnen moesten eerst stoelen bijgezet worden in de zaal. Op een zo grote opkomst had de vereniging niet gerekend. De luisteraars werden verwelkomd met een kopje koffie en met een feestelijk petitfourtje met de eerste ’çhocolade’ muzieknoot van het concert erop.

Jam-sessie 1 november De Spil
Kunst & Cultuur

In oktober zijn we gestart met maandelijkse Jam-sessies in De Spil in Nieuwleusen. Op 4 oktober was de eerste sessie, een mooi succes. Een gezellig publiek en een gemêleerd gezelschap van muzikanten zorgden voor een prachtige avond. De eerstvolgende  sessie is gepland op 1 november, aanstaande vrijdag. Je bent van harte welkom! 

Volle bak tijdens eerste cabareteske muziektheatervoorstelling in Kulturhus de Spil
Kunst & Cultuur

Nieuwleusen – Met nagenoeg 300 verkochte kaarten lijkt de voorstelling ‘De klap van de Korenmolen’ van cabaretier Ernest Beuving nu al een groot succes! De show van Beuving, welke op zaterdag 26 oktober zal plaats vinden in de Spil, is wat betreft de organisatie, één van de vele shows die zij wil programmeren komend seizoen 2019 -2020.