zaterdag, april 04, 2020
Muziek maken in Coronatijd
Kunst & Cultuur

Op sociale media komen veel filmpjes voorbij van muzikanten die niet kunnen optreden, maar gelukkig hun muziek wel hebben. Muziek verdwijnt nooit. Muziek is juist een heerlijke uitlaatklep.

De docenten van MEC Muziek gaan daarom juist nu door met muziekles geven. Leerlingen kunnen zo verder oefenen, hun talent nu blijven ontwikkelen en hun gevoelens kwijt in de muziek. Elke week een muziekles, contact met je muziekdocent: voor ouders even een belangrijke afleiding voor hun kind.

Tentoonstelling “OORLOG & VRIJHEID”
Kunst & Cultuur

Grote Tentoonstelling “OORLOG & VRIJHEID” in het teken van de landelijke herdenking van 75 jaar vrijheid, in het Kulturhus de Spil en te zien van 3 april 2020 en 15 mei 2020.

Een bijzondere tentoonstelling waarin gevestigde kunstenaars hun visie op “Oorlog en vrijheid” verbeelden in hun werken en hoe jongeren – scholieren van de lagere en middelbare scholen -  hun kijk en beleving op het thema “Oorlog en Vrijheid” uitbeelden.

Historische Kring Dalfsen kijkt met Opoe terug op WOII in het Vechtdal
Kunst & Cultuur

Vrijdagavond speelde Oese Volluk voor de Historische Kring in de Overkant. Met het blijspel Opoe in the War wordt een beeld geschetst hoe de oorlog in het Vechtdal is beleefd. Ook de gebeurtenissen in Dalfsen waren in het verhaal verwerkt.

Gastspelers Gretha en Grada vertolkten de voedselhalers uit Rotterdam die bij de houtzagerij van Evert en Johanna aanklopten voor eten en brandstof. Ook zij kregen na afloop complimenten voor de wijze waarop ze hun rol hadden vervuld.

Optreden Bigbrassband GoedKoper in Dalfsen
Kunst & Cultuur

Op zondag 15 maart komt een nog vrij onbekende onlangs opgerichte Bigbrassband een openbaar optreden verzorgen bij Het Boskamp in Dalfsen. We zijn al gewaarschuwd: het dak gaat er af. De band bestaat uit ongeveer 12 tot 15 personen. Ze beginnen om 15.00 uur te spelen. De naam van de band is: Bigbrassband GoedKoper.

Goed, omdat ze gewoon goed zijn en Koper omdat veel instrumenten van koper zijn. De bandleden komen allemaal uit de buurt, uit Nieuwleusen, Lemelerveld, Balkbrug en ook uit Dalfsen.

Kouwenkoor Nieuwleusen bij Het Boskamp
Kunst & Cultuur

DALFSEN - Op zondag 8 maart is weer een optreden van het Kouwen familiekoor uit Nieuwleusen. Hun vorig optreden was vorig jaar een schot in de roos.

De entree is ook dit keer weer gratis, wel gaat de pet weer rond. Kom op tijd, want het gaat weer gezellig worden. Het gaat om 14.30 uur beginnen.

Adres

Het Boskamp
Sterrebosweg 2
Dalfsen