vrijdag, januari 24, 2020
Toneelgroep Oese Volluk voortvarend van start met Opoe in the war (en de rest in de oorlog)
Kunst & Cultuur

Oese Volluk trok bij de eerste twee voorstellingen volle zalen met Opoe in the War. Het blijspel is speciaal geschreven vanwege 75 jaar vrijheid, en geeft een beeld hoe de oorlogsjaren in onze regio zijn beleefd.

Op donderdag 16 januari had Historische Vereniging Ni’jluusn van Vrogger de primeur. Decor voor het blijspel is de werkplaats van Evert en Johanna Eijkenaar.

Start DJ School
Kunst & Cultuur

Volle zalen, een dansende menigte, mooie feesten, uit je dak gaan op de beste muziek; Is dat je droom? Dan is de DJ-school wat voor jou!

Veel belangstelling voor Jubileum 60 Jaar Con Brio in Nieuwleusen
Kunst & Cultuur

Zaterdagavond 23 november vierde de accordeonvereniging Con Brio uit Nieuwleusen haar 60 jarig Jubileum in ’t Witte Peerd. Voordat het jubileumconcert kon beginnen moesten eerst stoelen bijgezet worden in de zaal. Op een zo grote opkomst had de vereniging niet gerekend. De luisteraars werden verwelkomd met een kopje koffie en met een feestelijk petitfourtje met de eerste ’çhocolade’ muzieknoot van het concert erop.

Kulturhus “De Spil” zoekt dichterstalent!
Kunst & Cultuur

Kulturhus De Spil neemt het initiatief voor de verkiezing van de “dichter van de Gemeente Dalfsen”.       

Hiertoe organiseert zij een Gedichtenavond op  24 januari 2020 en roep kandidaat dichters op zich aan te melden voor deze eretitel!

Jam-sessie 1 november De Spil
Kunst & Cultuur

In oktober zijn we gestart met maandelijkse Jam-sessies in De Spil in Nieuwleusen. Op 4 oktober was de eerste sessie, een mooi succes. Een gezellig publiek en een gemêleerd gezelschap van muzikanten zorgden voor een prachtige avond. De eerstvolgende  sessie is gepland op 1 november, aanstaande vrijdag. Je bent van harte welkom!