Toneelgroep Oese Volluk speelt het blijspel Ik ben weg! voor- en met Taveno

Toneelgroep Oese Volluk speelt het blijspel Ik ben weg! voor- en met Taveno - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Nieuwleusen: Vrijdagavond was de zaal van de Ontmoetingskerk tot de laatste stoel bezet. Alle bezoekers genoten van de belevenissen van de familie Bosmans en hun gasten in de Oostenrijkse Bike, Bed & Breakfast der Goldene Auspuff.

Het begon direct al met de komst van Winston Gerschtanowitz, die gewapend met zijn gouden koffer de cheque van €460.000,- uitschreef. Daarna volgenden nog vele hilarische momenten in het mooie Oostenrijk die de zaal liet bulderen van het lachen.

Zo lagen de motorrijders en de fietsers, die in de BB&B te gast waren, met elkaar over hoop, en was de veel te optimistische gastheer Harry vaak de oorzaak van menig bedrijfsongeval.

Een aantal leden van Taveno maakten hun toneel debuut in de zaal van de Ontmoetingskerk. Ze vertolkten als gastspeler de rol van TV-ploeg, motorrijders en niemand minder dan Helmut. Een onverschrokken boer die boven op de Maria Alm woont.

Volgens voorzitter Roelof Ekkelenkamp is Oese Volluk er weer in geslaagd om fantastisch stuk op de planken te brengen met veel spectaculaire momenten. De toneelgroep is al weer gevraagd om de toneelavond voor 2017 te verzorgen.

Vanavond, zaterdag 27 februari, speelt Oese Volluk in theater de Carrousel in Ommen waar het publiek wederom meegenomen wordt naar het schilderachtige Neu Geschwindenberg. 

Op donderdag 10 maart zal het voor de laatste keer in hun eigen Nieuwleusen op de planken gebracht worden. 

Op vrijdag 18 maart wordt in de Wiekelaar een uiterst succesvol seizoen afgesloten.

 

Lees meer...

Out of the Blue werkt aan slot Jubileumjaar.

Dirigent, zangers en zangeressen van Zanggroep “Out of the Blue” starten op 20 augustus weer met de repetitieavonden. 

De komende weken zal de zanggroep extra repeteren  om de puntjes op de i te zetten en het jubileumjaar  eind oktober  feestelijk af te sluiten.

Het afgelopen jaar heeft het koor  verschillende op zang/koor gerichte activiteiten georganiseerd. Om hun jubileumjaar  te vieren. Zo was er een concert met het Don Kosaken Chor  Serge Jaroff. Een werkweekend op Terschelling met een optreden in de Westerkerk aldaar. En op 20 juni jl. heeft het koor  het Midzomer Koren Festival georganiseerd. Vele koren uit de omgeving hebben hier hun zangkunsten laten horen.

Op zaterdag 31 oktober  wordt het jubileumjaar afgesloten met “Hét Droomconcert” van Out of the Blue. Samen met de Big Band Coevorden wordt het een spetterend  optreden. Met veel bekende songs,  een feest van herkenning! 

De voorstelling “Hét Droomconcert”  vindt plaats op 31 oktober  in De Trefkoele te Dalfsen. Aanvang 20.00 uur.

Houd www.blueonline.nl en onze Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

Lees meer...

Toneelgroep Oese Volluk speelt het blijspel Boer kiest vrouw(?)

Blijspel "Boer kiest vrouw(?)"van Helmut Schmidt, (vertaald door Ben ten Velde).

Het stuk is een persiflage op het meest bekeken TV-programma van dit moment. Het gaat over de boer Bennie Buisman, die op zoek is naar de juiste vrouw om te trouwen en om samen de boerderij mee te runnen. Bennie heeft zich aangemeld voor het televisieprogramma “Boer kiest vrouw!” van de regionale zender RTV Nieuw Vechtdal.

De opnames van dit televisieprogramma zijn in de zaal op het tweede scherm te volgen. Ook worden er buitenopnames op dit grote scherm getoond. 

De 3 kandidaten die 14 dagen bij Bennie op de boerderij komen te wonen kunnen het niet goed met elkaar vinden. Ze beschouwen elkaar als concurrenten en proberen en vechten elkaar bijna de tent uit. 

De knecht en de huishoudster van Bennie vinden de TV-ploeg allemaal maar niets en werken niet mee. 

Presentator Willem Kaspers en zijn team van de regionale zender RTV Nieuw Vechtdal proberen de opnames in goede banen te leiden. Deze zender denkt een graantje mee te kunnen pikken van het succes van Boer zoekt vrouw, maar zoals dat bij een blijspel gebruikelijk is, verloopt dat heel anders......Na enkele hilarische opnamedagen volgt een onverwachte ontknoping.

Geen avondje TV kijken, maar een avond Toneel en TV beleven! Dit kan nog op woensdag 18 februari en vrijdag 27 februari in het jeugdgebouw van de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Aanvang: 20:00 uur.

Het is verstandig om kaarten te reserveren bij Mw. I. Telman: 06 - 33 31 33 55.

Vrijdagavond speelt Oese Volluk het blijspel voor- en met leden van Taveno op dezelfde locatie. Enkele gastspelers van Taveno zullen hun acteerprestaties tonen voor het team van de regionale TV en leden/donateurs van Taveno, en iedereen die deze vereniging een warm hart toe draagt. 

In maart speelt Oese Volluk nog in de Baron te Dedemsvaart, en de Wiekelaar in Oudleusen.

 

Lees meer...