Palthepop 21 oktober 2017: An Evening Journey

by

Op zaterdag 21 oktober is er weer Palthepop in Partycentrum Het Witte Peerd in Nieuwleusen. De headliner is een tribute van één van de populairste Amerikaanse rockbands aller tijden: Journey. Met een concert van 2 ½ uur brengt Another Journey alle klassiekers van weleer ten gehore. Deze band staat bekend als The Ultimate Journey Tribute Band,
Daarnaast is er optreden van Big House Burning met onvervalste gitaarrock. Big House Burning speelt klassieke hardrock-covers van o.a. Deep Purple, Black Sabbath, Rainbow, Iron Maiden, Led Zeppelin, Thin Lizzy en Ozzy Osbourne.

Het optreden begint om 21:30 uur en de zaal is om 21:00 uur open. Kaarten kosten in de voorverkoop € 8,-- en aan de kassa betaal je € 12,--. Kaarten zijn in de voorverkoop(contante betaling)in Nieuwleusen te koop bij Cafetaria Het Witte Peerd en Klinge Tweewielers. Kaarten zijn ook online te koop via de website www.vechtdalevenementen.nl

Lees meer...

S.V. Nieuwleusen viert jubileum met activiteiten voor iedereen

by

Van woensdag 30 augustus t/m zaterdag 2 september viert S.V. Nieuwleusen haar 60-jarig jubileum met tal van sportieve en gezellige activiteiten. Iedereen is van harte welkom om aan de activiteiten deel te nemen. Enkele activiteiten zijn alleen voor leden.

Activiteiten voor iedereen

Het begint op woensdagmiddag 30 augustus met een fietstocht met historie plekken en feiten van S.V. Nieuwleusen. Opgave voor de tocht van 40 km kan via www.svnieuwleusen.nl/jubileum.

’s Avonds om 19:30 uur staat er wandelvoetbal voor 60-plussers op het programma. Opgave kan ook hier via www.svnieuwleusen.nl/jubileum. De avond wordt afgesloten met gezellige muziek van Aalt en Anja Westerman. De toegang is gratis.

Op donderdagavond om 20:45 uur is de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd Frankrijk- Nederland te volgen op een groot scherm. De lokale DJ’s René en Dion zorgen voor de muziek.

Vrijdagavond wordt er in het clubhuis een Sportcafé gehouden. De presentatoren Marcel Brasjen, Harry ter Wee, Paul Brinkman en Herman Vrieling verzorgen een verrassend programma geinspireerd door het TV - programma Bureau Sport. Er is o.a. een forum met de oud-trainers Jan Stoffer, Henk Willemsen en de huidige trainers David Leeuw en Jeroen Kloekke.

Op zaterdag 2 september is er de traditionele Open dag met de hele dag gezelligheid en vermaak. Om 10:00 uur is er een "training" van Jong Oranje. Wanneer kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen op de Open Dag meedoen krijgen ze een mooie oranje bal en een echt S.V. Nieuwleusen voetbalshirt. De "trainingen" zijn zaterdagmorgen en deelname is geheel vrijblijvend en helemaal gratis. Wilt u meer informatie over Jong Oranje? Kijk op www.svnieuwleusen.nl/jong-oranje

Om 12:30 uur begint het afscheidsduel van Rob Muller en Erwin Dijk, zij hebben zelf de teams samengesteld. Verder worden er de gehele dag bekerwedstrijden gespeeld met om 14:30 uur de wedstrijd S.V. Nieuwleusen - Be Quick’28.

Speciaal in dit programma zijn de helikoptervluchten. Tickets zijn voor € 42,50 te boeken via www.svnieuwleusen.nl/jubileum. De jubileumweek wordt afgesloten met een gezellige BBQ en om 19:00 uur een optreden van de Coldplay tribute The Scientists. Ook hier is de toegang gratis.

Activiteiten voor leden

Op donderdagavond kunnen de senioren en dames aan de bak. Om 19:00 uur kunnen ze meedoen aan de voetvalactiviteiten bubblevoetbal, levend tafelvoetbal en stropdasschieten. Vrijdag staat in het teken van de jeugd. Om 9:00 uur kunnen de D, E en F pupillen zich uitleven op een voetbalspellencircuit. Om 11.00 uur zet de Nederlands kampioen kindergoochelen Magig John een verbazingwekkende show neer.

De A-B en C junioren spelen ’s middags een groot FIFA 2017 toernooi 2vs2. Voor de meiden van A, B en C is er bubblevoetbal, levend tafelvoetbal en stropdasschieten.

De leden kunnen zich opgeven voor deze activiteiten kan via www.svnieuwleusen.nl/jubileum

Lees meer...

MC de Zweef deelnemer pokerrun voor het goede doel

by

Zaterdag 10 juni is MC de Zweef uit Nieuwleusen één van de deelnemers van de Pokerrun. Dit is een toerrit van club naar club in Drenthe en Overijssel. Iedereen met een motor mag mee te rijden, je hoeft geen lid van een motorclub te zijn. Daarnaast is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het clubhuis aan de Bouwhuisweg 18 in Nieuwleusen.

Over de gehele dag worden er bij MC de Zweef 350 motorrijders verwacht. Vrijwilligers staan klaar om de hongerige motorrijders van eten te voorzien.

Vanaf 8.30 uur verzorgt MC de Zweef een Engels ontbijt voor de rijders die daar starten. De start is vanaf 9.00 uur en de finish uiterlijk om 17:00 uur in Hoogeveen. De leden van MC de Zweef starten gezamenlijk om 10.00 uur. Ben je geen lid dan ben je ook van harte welkom om met De Zweef mee rijden.

De route en bij hoeveel clubs die je langs gaat mag je zelf bepalen. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. De opbrengst van de pokerrun wordt gedoneerd aan de oncologische kinderafdeling van ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.

Hoe werkt het?

Bij elke club krijg je een stempel en een speelkaart in een dichte envelop. Deze envelop wordt opengemaakt bij de finish in Hoogeveen. Degene met de hoogste pokerkaarten wint een mooie beker met een kleine geldprijs. Hoe meer clubs je bezoekt hoe groter de kans is op een prijs. Bij minimaal 5 kaarten ding je mee naar een prijs.

Er doen 12 clubs mee: MC De Zweef, Nieuwleusen; Bikers Club, Meppel;Eastwood Oosterwolde; De Vlotterbak Steenwijk;NorthEastPolderBikers Kraggenburg; MC Genemuiden;CMA Hardenberg;DTC Daarle; Roving Spirit MC Slagharen;Motorclub Schoonebeek; MC Black Eagle Zwartemeer en de organiserende club MC Moterhead uit Hoogeveen.

Meer info vind je op www.mcdezweef.nl

Lees meer...

Eiergooispektakel op 1e Paasdag 16 april

by

Op 1e paasdag gaan we weer eieren gooien bij Café Het Witte Peerd. Om 14.00 uur beginnen de wedstrijden en vanaf 13.00 uur kun je inschrijven. Deelnemen kan voor € 5,-- per team en voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar € 2,-- per team.

Een team bestaat uit 2 personen en het is de bedoeling dat een ei over een zo groot mogelijke afstand gegooid en gevangen wordt. Bij de jeugd is de eerste afstand 12,5 meter i.p.v. 15 meter. Bij de senioren beginnen we met een afstand van 20 meter. Vorig jaar was dit 15 meter.

Het record staat met 55 meter(2008) op naam van Gerald en Harrold de Boer. Vorig jaar werd het spektakel gewonnen door Jack Mijnheer en Marco Hilbrink met een afstand van 46.60 meter. 

Lees meer...

Gezamelijk Kerstconcert

by

GEZAMENLIJK KERSTCONCERT op zaterdag 17 december

door Zanggroep “Out of the Blue” en Muziekvereniging Crescendo-Excelsior, beide uit Nieuwleusen.

Crescendo-Excelsior  o.l.v.  Angelica Braam en “Out of the Blue”  o.l.v. Eline Geerdink (interim)  organiseren op zaterdag 17 december  een kerstconcert  in GKV “De Voorhof” te Nieuwleusen.

Crescendo- Excelsior heeft  90 leden, waarvan de fanfare uit 40 leden bestaat. Centraal staat het samen muziek maken.  De fanfare speelt  verschillende  muziekstijlen, uiteenlopend van concertstukken tot marsen en populaire muziek.  

“Out of the Blue” (uit het niets)  heeft een regionaal karakter met als thuisbasis Nieuwleusen. Het koor heeft momenteel  34 leden. Zingen is voor het koor ontspanning maar zij willen wel graag iets moois neerzetten. Het repertoire van de zanggroep is divers, van wereldmuziek en klassieke muziek naar populaire hedendaagse muziek. 

Het is niet de eerste keer dat de verenigingen een muzikale samenwerking aangaan.  Bij verschillende voorstellingen van het koor hebben enkele leden van de fanfare het koor al begeleid. 

En dan nu een gezamenlijk kerstconcert met bekende en minder bekende kerstliederen.

Het concert vindt plaats op 17 december in de GKV “De Voorhof” aanvang 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 waar u muzikaal verwelkomd wordt door het leerlingen orkest.

De toegang is gratis. Wel zal er aan het eind van de avond een vrijwillige bijdrage worden gevraagd .

 

Lees meer...

Lustrum voor Bierfest Nieuwleusen

by

‘Ga in lederhose naar het Bierfest Nieuwleusen’, roept de organisatie de dorpsgenoten op. Op zaterdag 29 oktober staat de vijfde editie van het Bierfest op het programma in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen.

Muziek, bier, wordt en traditionele kleding. Op zaterdag 29 oktober staat in 't Witte Peerd in Nieuwleusen de 5e editie van het Bierfest Nieuwleusen op het programma. Bezoekers worden uitgenodigd om in lederhose of dirndljurkje te komen.

Tijdens dit gezellige herfstfestijn worden de beste Schlager- en Tirolerhits gespeeld. lange biertafels, grote pullen bier en bediening in traditionele kleding maken het plaatje compleet. Muziek is tijdens dit Bierfest belangrijk. de organisatie van Hallo Nieuwleusen is dan ook blij dat men de band 'Knallermann' kan voorstellen. 11 verrückten musiker stellen das Zelt ‘auf’m Kopf’ Spektakel und fest garantiert!

Bezoekers worden zoveel mogelijk uitgenodigd om te komen in passende Duitse kledij. "Durf zelf ook je Lederhose of Dirndl aan te trekken" aldus de organisatie. We roepen iedereen op om zich aan het thema te houden. verplichten doen we het natuurlijk niet maar het komt de feest sfeer ten goede!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de onderstaande voorverkoopadressen:

De zaal gaat 29 oktober open om 21:00 uur

• Zalencentrum 't Witte Peerd, Westeinde 5 NIEUWLEUSEN

• Dinie Kleine Naaimachines, Backxlaan 348 NIEUWLEUSEN

Voorverkoop: 10,00 euro p.p. Aan de deur: 12,50 euro p.p. Toegang vanaf 16+

 

Lees meer...

A.s. zaterdag Palthepop met Europe’s No.1 Bruce Springsteen tributeband

by

A.s. zaterdag 22 oktober geeft Europe’s No.1 Bruce Springsteen tribute The Bruceband in Het Witte Peerd in Nieuwleusen een avondvullende show zoals je dat bij “The Boss” en The E-Street Band ook kunt verwachten. Het optreden begint om 22:00 uur en de zaal is om 21:00 uur open. Kaarten kosten in de voorverkoop € 10,-- en aan de kassa betaal je € 15,--. Kaarten zijn in de voorverkoop(contante betaling)in Nieuwleusen te koop bij Cafetaria Het Witte Peerd en Klinge Tweewielers. Ben je niet in de gelegenheid om naar Nieuwleusen te komen dan kun je de kaarten ook telefonisch reserveren bij Cafetaria Het Witte Peerd, Tel. 0529-481295

Onder de bezoekers die een kaartje in de voorverkoop hebben gekocht en voor 22.00 uur binnen zijn wordt er een fantastisch Bruce Springsteen pakket verloot. Het pakket bestaat uit het boek `Born to Run`, het levensverhaal wat The Boss zelf geschreven heeft, en zijn nieuwe album `Chapter and Verse`, wat een aanvulling is op de biografie. 

 

Lees meer...

Circus Barani

by

Hooggeëerd publiek, 

Binnenkort zal familiecircus BARANI bij u in de omgeving daverende optredens verzorgen. 

CIRCUS BARANI is een echt familiecircus met voor een ieder wat wils. Groot of klein …. Het maakt niet uit; een ieder zal onder de indruk zijn van ons prachtige programma!! 

Wij brengen u een solide, authentieke circusvoorstelling van hoog niveau. 

Ons publiek is onze inspiratie! 

Wij brengen u een voorstelling van hoogstaand niveau met een uitgebreid en adembenemend programma. Een greep uit ons programma: tempo jongleren, dierenacts met diervriendelijk getrainde pony’s, geiten, duiven, eenden en honden. Natuurlijk ontbreekt ook onze dolkomische clown niet die volwassene en kind weer flink aan het lachen zal maken. De show duurt ongeveer een uur en drie kwartier waarbij ook de jongsten zich niet zullen vervelen. 

Met andere woorden: Komt dat zien, komt dat zien! Wij tonen voor ieder wat wils! 

U kunt circus Barani zien op de volgende locatie en tijdstippen; 

Nieuwleusen – Evenemententerrein aan de Bosmanweg 

Datum Tijdstip
Woensdag 19 oktober 2016 15:00 uur
Donderdag 20 oktober 2016 Geen voorstelling
Vrijdag 21 oktober 2016 17:00 uur Familiedag*
Zaterdag 22 oktober 2016 15:00 uur
Zondag 23 oktober 2016 14:00 uur

 

* Tijdens de familiedag betaald u € 7,00 per persoon ongeacht de zitplaats. 

Kijk voor meer informatie s.v.p. op de website van het circus (www.barani.nl)

Lees meer...

Palthepop 22 oktober 2016: An Evening Bruce Springsteen

by

Europe's No.1 Bruce Springsteen tributeband komt naar Palthepop in Nieuwleusen. Op 22 oktober geeft The Bruceband in Het Witte Peerd een avondvullende show met songs uit het gehele repertoire en een show zoals je dat bij “The Boss” en The E-Street Band ook kunt verwachten. Het optreden begint om 22:00 uur en de zaal is om 21:00 uur open. Kaarten kosten in de voorverkoop € 10,-- en aan de kassa betaal je € 15,--. Kaarten zijn in de voorverkoop(contante betaling)in Nieuwleusen te koop bij Cafetaria Het Witte Peerd en Klinge Tweewielers. Ben je niet in de gelegenheid om naar Nieuwleusen te komen dan kun je de kaarten ook telefonisch reserveren bij Cafetaria Het Witte Peerd, Tel. 0529-481295

The Bruceband is een begrip bij de Springsteen kenners in binnen-en buitenland. “Plezier op het podium maken en drie uur alles geven is het motto”. De bandleden zijn perfect op elkaar ingespeeld en de energie en het enthousiasme straalt van het podium af. De band ziet het als een groot compliment dat ze regelmatig te horen krijgen dat hun optreden dichtbij “het origineel komt”. Met een vaste schare Bruce Springsteen fans in het kielzog spelen ze op veel Europese podia.

Lees meer...

Oranjefeesten Nieuwleusen 2016

by

Een extra bijzondere editie van de Oranjefeesten in Nieuwleusen dit jaar. De Oranjevereniging bestaat namelijk 80 jaar en dat is natuurlijk reden voor een extra feestelijke editie! Dit jaar worden de Oranjefeesten georganiseerd van zaterdag 27 augustus t/m zaterdag 3 september op het evenemententerrein aan de Bosmansweg.

De Oranjevereniging is verheugd dit jaar wederom een aantal programma onderdelen gratis toegankelijk te kunnen stellen. Zo is de playbackshow en aansluitende feestavond op donderdag voor iedereen gratis toegankelijk en kan iedereen van 0 t/m 17 jaar op zaterdag gratis naar de autorodeo. Nieuw dit jaar is dat ook op woensdagavond de entree gratis is. Voor de andere programma onderdelen kunnen kaarten al van tevoren worden aangeschaft in de online voorverkoop via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Kaarten in de voorverkoop zijn tot € 4 per ticket goedkoper en daarnaast hoef je niet bij de kassa op het terrein in de rij te staan maar loop je in één keer door de feesttent in.  

Net als voorgaande jaren geldt ook dit jaar tijdens de gehele feestweek ‘GEEN BANDJE, GEEN BIER’. Bij de ingang van de tent als ook bij de bar kan om legitimatie gevraagd worden en alcohol wordt alleen verstrekt aan personen boven de 18 jaar op vertoon van een geldig polsbandje.  

Dan het programma: dat begint dit jaar al op zaterdag 27 augustus met de Oranjeloop, georganiseerd door AG ’85 en het Unicef Comité Nieuwleusen, meer informatie via www.ag85.nl/oranjeloop. Na het succes van vorig jaar, wordt ook de Oranjedienst in de tent weer georganiseerd, op zondag 28 augustus om 11.00 uur. Na afloop van de dienst zijn er toertochten voor auto, fiets en motor.

Op dinsdagavond vindt traditiegetrouw de jurering van de versierde straten plaats. Nieuw dit jaar is dat daar een toertocht wordt georganiseerd met medewerking van Stichting Sportief Nieuwleusen die je per fiets of auto langs alle prachtig versierde straten brengt. Tevens rijdt er vanaf de Hulstkampen een speciale bus dezelfde route voor de oudere inwoners en/of degenen die slecht ter been zijn. Aanmelden is niet nodig, de bus vertrekt om 18.30 uur. 

De woensdagmiddag begint ook dit jaar met de kinderrommelmarkt die wordt geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging, Patrick Belderink. Het terrein is voor verkopers open vanaf 12.00 uur. ’s Middags rijdt treintje Bello door het dorp en kun je gratis een rondrit maken. Vanaf 16.00 uur starten we in het midden van het veld met een competitie Bossaball, een mix tussen voetbal, volleybal en turnen op een luchtkussen met trampolines. Aanmelden is niet meer mogelijk, maar kom gerust een kijkje nemen en je favoriete team aanmoedigen! Om 18.00 uur kijk je je ogen uit met de mooiste oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren die aansluitend een rondrit door het dorp maken. Nieuw dit jaar is het avondprogramma in de tent op woensdagavond: een echte Nieuwleusener bingo met fantastische prijzen en voorzien van de vrolijke muziek van de Pauwergirls. De entree is deze avond gratis, meedoen aan de bingo kan voor een paar euro. De opbrengst van de verkoop van deze bingokaarten komt ten goede aan de Stichting Motorrijders Gaan voor Gehandicapten Nieuwleusen. 

De donderdag bestaat uit een kleutermiddag in de feesttent met een mooie voorstelling. Vanaf 18.30 uur start vervolgens de jaarlijkse playbackshow. In twee leeftijdscategorieën wordt gestreden. Opgeven voor de playbackshow kan via het formulier op de website. In de pauze van de playbackshow maken we de winnaars bekend van de mooist versierde straten. Het prijzenpakket liegt er ook dit jaar niet om met mooie straatprijzen die beschikbaar zijn gesteld door de lokale ondernemers. Meld ook jouw straat aan via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl! Daarnaast ontvangen alle deelnemende huizen een overzicht met mooie aanbiedingen.

Na de playbackshow zetten we de gezelligheid in de tent nog even door met muziek verzorgd door lokale DJ’s Henry Beltman en Bernard Bredewold en karaoke! 

Op vrijdag worden overdag de kinderspelen voor de onderbouw (’s ochtends) en bovenbouw (’s middags) van de basisscholen gehouden. 

Vrijdagavond is het tijd voor een knallend feest met de Memphis Maniacs en Feest DJ Bart, vanaf 20.30 uur. De Memphis Maniacs is een Nederlandse band die op alle grote festivals de show steelt en afgelopen maand bijvoorbeeld nog op de Zwarte Cross en de TT in Assen stond. 

Zaterdag 3 september vindt de 48e editie van de autorodeo Nieuwleusen plaats, vanaf 11.00 uur strijden ruim 150 deelnemers voor de overwinning. Inschrijven voor de autorodeo is niet meer mogelijk, alle startplekken zijn vergeven. Alle kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen bij de autorodeo gratis naar binnen. Aansluitend genieten we na tot 19.00 uur met gezellige feestmuziek. Na een korte ombouw sluiten we de Oranjefeesten vervolgens vanaf 21.00 uur af in de tent met de QMusic party inclusief het foute uur!    

Al met al beloven de Oranjefeesten weer een week vol feestelijke activiteiten te worden, wees welkom op het feestterrein en in de -tent! 

 

Lees meer...