woensdag, november 25, 2020
Koningsdag 2018 in Nieuwleusen - uitgebreid programma!

Het programma voor Koningsdag, op vrijdag 27 april, in Nieuwleusen is bekend!

Traditiegetrouw begint het officiële programma met de aubade, om 10.00 uur bij ’t Olde Gemientehuus. Vanaf 09.30 uur kunnen de versierde fietsen worden opgesteld voor het gemeentehuis voor de optocht. Ook dit jaar zijn er weer prijzen beschikbaar voor de allermooiste creaties, dus doe goed je best! De aubade, die wordt geopend met een woord van de burgemeester, wordt muzikaal verzorgd door MusicArdore. Aansluitend vindt de optocht met versierde fietsen plaats. Rond 11.00 uur zullen we terug zijn bij ’t Olde Gemientehuus.

Vanaf De Viersprong starten vanaf 11.00 uur weer diverse activiteiten: een fiets- of auto/motorpuzzeltocht georganiseerd door Stichting Hand in Hand en een wandeltocht, mogelijk gemaakt door Stichting Sportief Nieuwleusen. De opbrengst van al deze diverse tochten komt ten goede aan Stichting Hand in Hand.

Om 13.00 uur zien we iedereen graag in het Palthebos waar een heerlijke, gratis brunch klaar staat. Door de hulp en bijdrage van diverse winkeliers en sponsoren kunnen we u deze brunch geheel gratis aanbieden. U kunt genieten van heerlijk belegde broodjes, soep, koffie, thee en andere drankjes.

Door een fantastische bijdrage uit de Rabobank Coöperatieweken kunnen we dit jaar het muzikale programma in het Palthebos uitbreiden: vanaf 13.00 uur tot het einde van het programma geniet u van live muziek in vele diverse genres. Alle muzikanten en artiesten op een rij: jazz trio Da Bant, The Broken Chains, DJ VanderWood en Empire coverband. Het programma duurt tot ongeveer 19.00 uur.  

 

Nieuw dit jaar: Kofferbakmarkt in het Palthebos! Op veler verzoek is dit onderdeel na heel wat jaren terug op het programma. Verzamel dus al je oude speelgoed, kleding, boeken en andere spullen waar je graag iemand anders blij mee maakt en verkoop ze tijdens Koningsdag. Wil je jouw spullen uitstallen? Meld je dan (met of zonder auto) om 13.00 uur aan de ingang van het Palthebos aan de zijde van de Middeldijk en je krijgt een plekje toegewezen. Van tevoren aanmelden is niet nodig, maar houd er wel rekening mee dat het niet is toegestaan voor 16.00 uur met auto het terrein weer te verlaten. Voor meer informatie over de kofferbakmarkt: kijk op de website of onze facebookpagina.

 
Samen met alle inwoners van Nieuwleusen maken we graag een groot feest van deze dag, allen dus graag tot ziens op 27 april.