Actief seizoen “Out of the Blue”

Zanggroep “Out of the Blue” staat komend seizoen ( 2018/2019) voor twee nieuwe activiteiten. De eerste activiteit is nieuw voor Nieuwleusen en omgeving.

Het lijkt nu nog ver weg maar (koor)zangers en zangeressen opgelet!!!!! Op zaterdag 15 december 2018 wordt door het koor “Out of the Blue” een bijzondere Carolsinging koordag georganiseerd, voor iedereen die van zingen houdt! Een geweldig inspirerende manier om in de Kerstsfeer te komen, want onder de bezielende leiding van Marion Mulders (dirigent van OOTB) worden er een hele dag de mooiste Christmas Carols ingestudeerd om ze diezelfde avond uit te voeren tijdens de Kerstmarkt in de Grote Kerk Van Nieuwleusen....! Schrijf de datum alvast in je agenda!

De tweede activiteit is de voorstelling “M&M” Songs (Movie and Musicals) die zal plaatsvinden op zaterdagavond 9 en zondagmiddag 10 maart 2019. Het koor is al druk bezig met het instuderen van film en musicalnummers uit o.a. Anatevka, De zevende Hemel, Hair en vele andere bekende en minder bekende nummers.

Tijdens de voorstelling in “De Stoomfabriek” te Dalfsen zal het koor begeleid worden door verschillende muzikanten. Het koor wil graag iets moois neer zetten voor u! Om naar te luisteren en om naar te kijken.

Op donderdag 6 september a.s. starten de repetities van het koor en er is nog plaats binnen de stemgroepen alten (lage vrouwenstem) en tenoren (hogere mannenstem). Lijkt het je leuk om bij ons te komen zingen? Weet dat je welkom bent om geheel vrijblijvend een repetitieavond mee beleven van 20.00 uur tot 22.15 uur in De “Bombardon”, Burg. Backxlaan 181 in Nieuwleusen. Voor meer informatie: www.blueonline.nl of volg ons op facebook

Lees meer...

“Out of the Blue” zingt bij Moederdag brunch, Het Roode Hert

Zanggroep “Out of the Blue” is uitgenodigd om zondag 13 mei as. een muzikaal tintje te geven aan de speciale Moederdagbrunch die vanaf 11.00 uur bij “Het Roode Hert” in Dalfsen wordt gehouden.

De groep staat o.l.v. Marion Mulders uit Lemele en zij heeft voor deze gelegenheid een gevarieerd programma samengesteld. Het wordt een verrassende muzikale brunch met bekende liedjes. Ook zal het, uit enthousiaste zangers en zangeressen bestaande koor nieuw repertoire zingen, o.a. “Super Trouper” van ABBA. Het koor is benieuwd wat het aanwezige publiek hier van zal vinden.

Voor het koor komt er een drukke tijd aan. Zo zal zij in besloten kring een optreden verzorgen in een verzorgingshuis en gaat het koor op 9 juni naar Annen om daar deel te nemen aan een korenfestival. Daarnaast is het koor aan het repeteren voor de voorstelling M&M (Movies & Musicals) wat in maart 2019 plaats zal vinden. Rond de kerst 2018 staat er nog een verrassend evenement gepland wat nu nog in voorbereiding is.

Bij de stemgroep tenoren is er nog ruimte voor enkele mannen.

Meer informatie over het koor en de geplande activiteiten:

www.blueonline.nl
www.hetroodehertdalfsen.nl
www.vocaalfestivalannen.nl

Lees meer...

Tel mee met de eerste Nationale Bijentelling op 21 en 22 april

In het weekend van 21 en 22 april organiseert Nederland Zoemt de eerste Nationale Bijentelling. Doe ook mee aan dit landelijk onderzoek door in je tuin gedurende een half uur bijen te tellen. Dit onderzoek is belangrijk, omdat het niet goed gaat met wilde bijen. Ruim de helft van de bijna 360 bijensoorten is bedreigd. Wilde bijen zijn belangrijk voor bestuiving van onze gewassen en wilde bomen en planten. Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn. Ook in Overijssel.

Meedoen aan de Bijentelling is eenvoudig, ook voor degenen die weinig of geen kennis van bijen hebben. Eind april kunnen er zo’n twintig verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen in de tuin vliegen. Om deze soorten te herkennen zijn er verschillende hulpmiddelen, zoals een telformulier met zoekkaart (download hier het telformulier), instructievideo en een uitgebreid bijengidsje ontwikkeld. Al deze materialen vind je op www.nederlandzoemt.nl/bijentelling. Op deze website kun je in het weekend van 21 en 22 april ook direct de resultaten van je telling invoeren en kan iedereen ook live de resultaten volgen.

Jaarlijks terugkerend onderzoek
Met de Nationale Bijentelling start Nederland Zoemt een jaarlijks terugkerend onderzoek met geïnteresseerde mensen, zodat wetenschappers inzicht krijgen in de trends van bijenpopulaties in tuinen op verschillende plekken in Nederland. De Bijenbeweging Overijssel is bijzonder benieuwd hoe het gesteld is met bijen in Overijssel. In 2017 heeft Eis Kenniscentrum voor insecten daartoe een rapport geschreven (zie de pdf van het rapport), maar nieuwe en extra gegevens zijn zeer welkom. Ook hopen we dat met deze actie, nog meer Overijsselaars in actie komen voor de wilde bij. Bijvoorbeeld door meer bijvriendelijke bloemen te planten in de tuin of op het balkon. Kijk op www.bijenlandschap.nl

Bijenbeweging Overijssel
De Bijenbeweging Overijssel is een samenwerking van provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, EIS Kenniscentrum Insecten, LTO Noord en Imkerverenigingen NBV. Bijenbeweging is aangesteld voor drie jaar om bestaande bijen-initiatieven te ondersteunen en te verbinden en nieuwe initiatieven te stimuleren om te werken aan een samenhangend bijenlandschap in Overijssel. Zie ook onze facebookpagina: https://www.facebook.com/bijenbewegingov/ De Bijenbeweging Overijssel werkt nauw samen met Nederland Zoemt, een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu. De Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Lees meer...