Nieuwleusen.com

Nieuwleusen.com

Plaats hieronder uw reactie op bovenstaand artikel.

Website URL:

Gebo Tours is dringend op zoek naar nieuwe touringcarchauffeurs

Gepubliceerd in Zakelijk

NIEUWLEUSEN – Gebo Tours, heeft dringend behoefte aan extra chauffeurs voor haar touringscars. “We kunnen op korte termijn zo tien tot vijftien extra mensen gebruiken”, zegt directeur Erik de Roo.

Het huidige bestand van zo’n 130 beroepschauffeurs begint te vergrijzen. Daarom heeft het touringcarbedrijf uit Nieuwleusen dringend behoefte aan nieuwe medewerkers, die intern kunnen worden opgeleid. Het bedrijf organiseert hiervoor zelfs – voor het eerst – een chauffeurwervingsdag. Mensen die meer willen weten, kunnen op zaterdag 22 september alle informatie krijgen op het bedrijfsterrein van Gebo Tours.

“Het is een heel specifiek vak, niet te vergelijken met bus- of vrachtwagenchauffeur”, zegt Pieter Hupkes, bij Gebo Tours verantwoordelijk voor de chauffeursopleiding. “Als ik er meer over vertel, reageren mensen vaak in de trant van: ik wist niet dat het zo’n bijzonder beroep was.”

Touringcarchauffeur, zo legt hij uit, is een verantwoordelijk en veelzijdig vak voor een ondernemend en reislustig persoon die graag met mensen omgaat en sociaal is ingesteld. “Daarnaast ben je ook gastheer”, aldus Hupkes. “Natuurlijk zit er meestal ook een reisleider in de bus, maar mensen hangen het welslagen van hun vakantiereis vaak toch mede op aan het humeur en de hoffelijkheid van de chauffeur. Je bent hét visitekaartje van het bedrijf, die de klanten veilig naar hun bestemming vervoert. Daarnaast hoor je kennis te hebben van de reisdoelen, je moet je reis dus goed voorbereiden. Er staat tegenover dat je werkelijk overal komt. Er zijn collega’s die in een paar weken heel Europa hebben gezien, inclusief alle bezienswaardigheden.”

Daarnaast beschikt een touringcarchauffeur over verkeerskennis, technische en administratieve vaardigheden Hij (of zij) werkt zelfstandig en heeft wisselende werktijden, vaak op tijdstippen waarop anderen vrij zijn, zoals in het weekend of op feestdagen. “En je bent probleemoplosser. Het is de kunst om er een positieve draai aan te geven wanneer het tegenzit of er iets onverwachts gebeurt.”

Doorgroeimogelijkheden

Met een baan bij Gebo Tours kun je bovendien alle kanten op, want het vervoersbedrijf is uiterst veelzijdig. Want naast vakantiereizen door heel Europa is Gebo Tours ook gespecialiseerd in allerlei vormen van groepsvervoer, van schoolreisjes tot uitstapjes voor senioren. Bovendien richt Gebo Tours zich op dagritten, schoolreizen, groepsdagtochten, evenementenvervoer, voetbalvervoer, pendels en ondersteuning van lijndiensten. “Dus chauffeurs die liever vaste routes van A naar B rijden, kunnen eveneens bij ons terecht”, zegt Erik de Roo. “En leeftijd speelt evenmin een rol. Ook oudere chauffeurs zijn welkom. Op parttime- of oproepbasis, het is allemaal bespreekbaar. En, niet onbelangrijk: wie kiest voor een opleiding tot touringcarchauffeur bij Gebo Tours is verzekerd van een baan.”

Tijdens de chauffeurswervingsdag op 22 september kunnen medewerkers van Gebo Tours alles vertellen over het chauffeursvak. Belangstellenden kunnen rijden in een touringcar, met ervaren chauffeurs praten en zo een beeld krijgen van het vak. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie en een hapje. De chauffeurswervingsdag duurt van 9.00 tot 16.00 uur op het terrein van Gebo Tours, Den Hulst 134 in Nieuwleusen. Wie nu al meer informatie wil, kan de website bezoeken:
www.gebotours.nl of bellen met 0529-481234.

Lees meer...

Actief seizoen “Out of the Blue”

Gepubliceerd in Nieuwleusen e.o.

Zanggroep “Out of the Blue” staat komend seizoen ( 2018/2019) voor twee nieuwe activiteiten. De eerste activiteit is nieuw voor Nieuwleusen en omgeving.

Het lijkt nu nog ver weg maar (koor)zangers en zangeressen opgelet!!!!! Op zaterdag 15 december 2018 wordt door het koor “Out of the Blue” een bijzondere Carolsinging koordag georganiseerd, voor iedereen die van zingen houdt! Een geweldig inspirerende manier om in de Kerstsfeer te komen, want onder de bezielende leiding van Marion Mulders (dirigent van OOTB) worden er een hele dag de mooiste Christmas Carols ingestudeerd om ze diezelfde avond uit te voeren tijdens de Kerstmarkt in de Grote Kerk Van Nieuwleusen....! Schrijf de datum alvast in je agenda!

De tweede activiteit is de voorstelling “M&M” Songs (Movie and Musicals) die zal plaatsvinden op zaterdagavond 9 en zondagmiddag 10 maart 2019. Het koor is al druk bezig met het instuderen van film en musicalnummers uit o.a. Anatevka, De zevende Hemel, Hair en vele andere bekende en minder bekende nummers.

Tijdens de voorstelling in “De Stoomfabriek” te Dalfsen zal het koor begeleid worden door verschillende muzikanten. Het koor wil graag iets moois neer zetten voor u! Om naar te luisteren en om naar te kijken.

Op donderdag 6 september a.s. starten de repetities van het koor en er is nog plaats binnen de stemgroepen alten (lage vrouwenstem) en tenoren (hogere mannenstem). Lijkt het je leuk om bij ons te komen zingen? Weet dat je welkom bent om geheel vrijblijvend een repetitieavond mee beleven van 20.00 uur tot 22.15 uur in De “Bombardon”, Burg. Backxlaan 181 in Nieuwleusen. Voor meer informatie: www.blueonline.nl of volg ons op facebook

Lees meer...

Gratis bal en S.V. Nieuwleusen shirt bij deelname Jong Oranje

Gepubliceerd in Sport

Zaterdag 1 september is er bij S.V. Nieuwleusen de traditionele open dag met de hele dag gezelligheid en vermaak. Om 11:00 uur is er een "training" van Jong Oranje. Wanneer kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen op de open dag meedoen krijgen ze een mooie oranje bal en een echt S.V. Nieuwleusen voetbalshirt. Deelname aan de "trainingen" op zaterdagmorgen van 11:00 tot 12:00 uur is geheel vrijblijvend en helemaal gratis. Wilt u meer informatie over Jong Oranje? Kijk op www.svnieuwleusen.nl/jong-oranje

Lees meer...

Afsluiting Wedstrijdseizoen Paarden

Gepubliceerd in Sport

Zaterdag 25 augustus organiseert Hippisch Nieuwleusen de laatste wedstrijd van het outdoor seizoen 2018.
Inmiddels is het traditie geworden dat er na het jaarlijkse grote concours welke in juni wordt gehouden, er in augustus een kleine springwedstrijd georganiseerd wordt. We zijn blij met de aanmelding van veel amazones en ruiters, 250 combinaties zullen van start gaan. Deelnemers aan deze wedstrijd komen uit de wijde regio, natuurlijk veel eigen leden, maar ook ruiters en amazones van internationaal en zelfs olympisch niveau weten het terrein van Hippisch Nieuwleusen te vinden om hun jonge paarden ervaring op te laten doen.

Om 8.30 uur begint de klasse BB, veelal jonge paarden komen in deze klasse over een hoogte van 80-90 cm aan start. Aansluitend wordt het parcours verhoogd, klasses B t/m Z worden telken met 10 cm verhoogd tot 1.30 meter. Vanaf 15 uur komen de hoogste klassen aan de beurt, de klasse ZZ 1.35 meter en de klasse 1.40 meter.

Terwijl in Nieuwleusen de paarden springen, wordt er in Ermelo het Nederlands kampioenschap ponyruiters, de Hippiade verreden. We wensen de leden van ponyclub Nieuwleusen die zich via de provinciale selecties hiervoor hebben geplaatst, heel veel succes!!! Wianne Huzen gaat van start met haar pony Le Eelko in de klasse L1 dressuur cat D/E. En Wesley de Boer start met zijn pony Kelsey in het Z springen cat D.

U bent van harte welkom op het evenementen terrein aan de Bosmansweg 72 Nieuwleusen. Toegang is gratis.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed