woensdag, juli 15, 2020
OVKK trekt aan de bel; Overijssel nog steeds slecht mobiel bereikbaar
Nieuwleusen e.o.

In het buitengebied van Overijssel is de mobiele bereikbaarheid slecht. Een rondgang langs de leden van de OVKK (Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen, op verzoek van Plaatselijk Belang Vilsteren, gaf hierover een duidelijk beeld. “Iedereen heeft weliswaar een smartphone en in theorie kan je internetten en bellen waar je maar wilt. In de praktijk, is het helaas een heel ander verhaal. Op veel plaatsen is de mobiele bereikbaarheid zo slecht dat het alleen lukt een normaal telefoongesprek te voeren als je buiten staat. Het kunnen bellen van het alarmnummer is soms eerder een kwestie van geluk dan een voorziening waarop je kunt vertrouwen. Dat zou niet zo moeten zijn.  Wij vragen samen met de Plaatselijke Belangen in de provincie Overijssel de Tweede Kamer om actie”, vertelt Ilse Duursma, voorzitter van de OVKK.

Lees meer: OVKK trekt aan de bel; Overijssel nog steeds slecht mobiel bereikbaar

Trekkersbesluit van kracht
Nieuwleusen e.o.

Vanaf 18.00 uur vanavond (10 juli) tot vrijdag 17 juli 18.00 uur geldt in Veiligheidsregio IJsselland een verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Dit is besloten nadat er in de regio afgelopen week verschillende onaangekondigde boerendemonstraties hebben plaatsgevonden.

Lees meer: Trekkersbesluit van kracht

Het grammofoonmuseum is weer geopend
Nieuwleusen e.o.

Het Grammofoonmuseum aan de Smeule 3 in Nieuwleusen is vanaf 1 juli ook geopend voor groepen van minder dan 5 personen.

Lees meer: Het grammofoonmuseum is weer geopend

Tijdelijke huisvesting van Grand Café De Viersprong in Partycentrum De Deel
Nieuwleusen e.o.

In de afgelopen maanden waarin de horeca noodgedwongen haar deuren moest sluiten is er niet stil gezeten bij grand café de Viersprong en partycentrum de Deel. Beide ondernemers kijken vooral naar de toekomst, waar ze de handen ineenslaan in de unieke samenwerking voor de tijdelijke huisvesting van grand café de Viersprong. Vanaf 7 september zal het pand van partycentrum de Deel openen onder de tijdelijke vlag van grand café de Viersprong.

Lees meer: Tijdelijke huisvesting van Grand Café De Viersprong in Partycentrum De Deel

Gemeente stimuleert initiatieven met vereenvoudigen regels
Nieuwleusen e.o.

De gemeente Dalfsen stimuleert initiatieven van inwoners en stichtingen die bijdragen aan de leefbaarheid, culturele ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit. Waar initiatiefnemers voorheen te maken hadden met drie regelingen is er per 1 juli één regeling: Initiatieven uit de samenleving. Hiermee komen de regelingen Innovatiebudget Kunst en Cultuur, Kansenpot en Maatschappelijke duurzaamheid te vervallen. Met één regeling is het voor inwoners en stichtingen duidelijker waar zij terecht kunnen met hun verzoek om ondersteuning van hun initiatief.

Lees meer: Gemeente stimuleert initiatieven met vereenvoudigen regels