Nieuwleusen scoort minder goed op elektrische laadpunten

Nieuwleusen – Uit onderzoek van de website Kentekencheck.nu blijkt dat het dorp Nieuwleusen minder elektrische laadpunten heeft dan het gemiddelde in Overijssel. Hiermee scoort deze plaats minder goed op het gebied van duurzaamheid.

Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds belangrijker, naast dat het milieu vriendelijker is, is het ook in vele gevallen stukken voordeliger. Het enige nadeel is dat er momenteel minder laadpunten dan benzine stations in Nederland zijn.

Momenteel heeft Nieuwleusen exact 1 laadpunt voor elektrische auto’s. Het gemiddelde in de provincie Overijssel ligt op 14 punten, hiermee scoort het dorp 93% lager dan het gemiddelde.

De gemeente wordt om een reactie gevraagd wat men doet om dit verder te bevorderen en wat de doelstellingen voor 2020 zijn. De complete kaart van elektrische laadpunten in de provincie kan gezien worden op: https://www.kentekencheck.nu/laadpunten-overijssel/

Lees meer...

Actief seizoen “Out of the Blue”

Zanggroep “Out of the Blue” staat komend seizoen ( 2018/2019) voor twee nieuwe activiteiten. De eerste activiteit is nieuw voor Nieuwleusen en omgeving.

Het lijkt nu nog ver weg maar (koor)zangers en zangeressen opgelet!!!!! Op zaterdag 15 december 2018 wordt door het koor “Out of the Blue” een bijzondere Carolsinging koordag georganiseerd, voor iedereen die van zingen houdt! Een geweldig inspirerende manier om in de Kerstsfeer te komen, want onder de bezielende leiding van Marion Mulders (dirigent van OOTB) worden er een hele dag de mooiste Christmas Carols ingestudeerd om ze diezelfde avond uit te voeren tijdens de Kerstmarkt in de Grote Kerk Van Nieuwleusen....! Schrijf de datum alvast in je agenda!

De tweede activiteit is de voorstelling “M&M” Songs (Movie and Musicals) die zal plaatsvinden op zaterdagavond 9 en zondagmiddag 10 maart 2019. Het koor is al druk bezig met het instuderen van film en musicalnummers uit o.a. Anatevka, De zevende Hemel, Hair en vele andere bekende en minder bekende nummers.

Tijdens de voorstelling in “De Stoomfabriek” te Dalfsen zal het koor begeleid worden door verschillende muzikanten. Het koor wil graag iets moois neer zetten voor u! Om naar te luisteren en om naar te kijken.

Op donderdag 6 september a.s. starten de repetities van het koor en er is nog plaats binnen de stemgroepen alten (lage vrouwenstem) en tenoren (hogere mannenstem). Lijkt het je leuk om bij ons te komen zingen? Weet dat je welkom bent om geheel vrijblijvend een repetitieavond mee beleven van 20.00 uur tot 22.15 uur in De “Bombardon”, Burg. Backxlaan 181 in Nieuwleusen. Voor meer informatie: www.blueonline.nl of volg ons op facebook

Lees meer...

“Out of the Blue” zingt bij Moederdag brunch, Het Roode Hert

Zanggroep “Out of the Blue” is uitgenodigd om zondag 13 mei as. een muzikaal tintje te geven aan de speciale Moederdagbrunch die vanaf 11.00 uur bij “Het Roode Hert” in Dalfsen wordt gehouden.

De groep staat o.l.v. Marion Mulders uit Lemele en zij heeft voor deze gelegenheid een gevarieerd programma samengesteld. Het wordt een verrassende muzikale brunch met bekende liedjes. Ook zal het, uit enthousiaste zangers en zangeressen bestaande koor nieuw repertoire zingen, o.a. “Super Trouper” van ABBA. Het koor is benieuwd wat het aanwezige publiek hier van zal vinden.

Voor het koor komt er een drukke tijd aan. Zo zal zij in besloten kring een optreden verzorgen in een verzorgingshuis en gaat het koor op 9 juni naar Annen om daar deel te nemen aan een korenfestival. Daarnaast is het koor aan het repeteren voor de voorstelling M&M (Movies & Musicals) wat in maart 2019 plaats zal vinden. Rond de kerst 2018 staat er nog een verrassend evenement gepland wat nu nog in voorbereiding is.

Bij de stemgroep tenoren is er nog ruimte voor enkele mannen.

Meer informatie over het koor en de geplande activiteiten:

www.blueonline.nl
www.hetroodehertdalfsen.nl
www.vocaalfestivalannen.nl

Lees meer...