donderdag, november 26, 2020
Corona actueel woensdag 25 november 2020 - De cijfers moeten verder omlaag
Nieuwleusen e.o.

De dalende lijn in het aantal besmettingen stagneert en dat baart ons zorgen. Deze cijfers moeten echt verder omlaag. Het is bijna Black Friday. Houd dan ook rekening met de maatregelen. Winkel zoveel mogelijk online of koop lokaal. Kies de rustige momenten. Kom zoveel mogelijk alleen en houd afstand. Het is een zware tijd, maar het is belangrijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. Houd vol!

Lees meer: Corona actueel woensdag 25 november 2020 - De cijfers moeten verder omlaag

Corona actueel maandag 23 november 2020 - De cijfers moeten verder omlaag
Nieuwleusen e.o.

We houden ons aan de maatregelen en dat heeft effect. We zien nog steeds een dalende lijn in het aantal besmettingen. Maar we zijn er nog niet. Deze cijfers moeten echt nog verder omlaag. Het is bijna Black Friday. Houd dan ook rekening met de maatregelen. Winkel zoveel mogelijk online of koop lokaal. Kies de rustige momenten. Kom zoveel mogelijk alleen en houd afstand. Blijf volhouden. Voor jezelf maar vooral voor elkaar!

Lees meer: Corona actueel maandag 23 november 2020 - De cijfers moeten verder omlaag

Gemeente Dalfsen bereidt zich voor op veranderend klimaat
Nieuwleusen e.o.

In Nederland hebben gemeenten en het Rijk met elkaar afgesproken dat ons land in 2050 volledig klimaatrobuust is ingericht. Dit betekent dat we de overlast door weersextremen het hoofd kunnen bieden. De gemeente Dalfsen heeft daarvoor een klimaatadaptatieplan ontwikkeld. In dit plan wordt beschreven hoe de gemeente als een van de eerste gemeenten in de regio zich heeft voorbereid op een veranderend klimaat. De gemeente Dalfsen wil er naartoe werken om al ruim vóór 2050 een klimaatrobuust Dalfsen te realiseren. Het plan wordt op 30 november behandeld in de raadscommissie.

Lees meer: Gemeente Dalfsen bereidt zich voor op veranderend klimaat

Corona actueel vrijdag 20 november 2020 - De gedeeltelijke lockdown gaat verder
Nieuwleusen e.o.

We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. We zien nog steeds een dalende lijn in het aantal besmettingen. Maar we zijn er nog niet. De gedeeltelijke lockdown gaat verder om elkaar te blijven beschermen. In aanloop naar de feestdagen moeten we nu niet gaan verslappen. De feestdagen zullen anders dan anders zijn. Winkel zoveel mogelijk online of koop lokaal. Kies de rustige momenten. Kom zoveel mogelijk alleen en houd afstand. Blijf volhouden. Voor jezelf maar vooral voor elkaar!

Lees meer: Corona actueel vrijdag 20 november 2020 - De gedeeltelijke lockdown gaat verder

Ervaren horecamensen ondersteunen vrijwillig het Talentenhus.
Nieuwleusen e.o.

Het Talentenhus, geopend op 31 augustus in de Spil Kulturhus te Nieuwleusen kent ook Praktijk Talent Plekken voor de Horeca. Daar schreven zoveel leerlingen zich voor in dat er begeleiders tekort waren. Na een oproep in de lokale- en regionale media melden zich een aantal zeer ervaren horecamensen zich aan. Tot verrassing van de leerlingen en het Talentenhus zelf!

Lees meer: Ervaren horecamensen ondersteunen vrijwillig het Talentenhus.