Logo
Team Hagel en Dondersteentjes goed op weg tijdens de Carbage Run

Na zaterdag uit Nieuwleusen vertrokken te zijn richting Kopenhagen, is team "Hagel en Dondersteentjes" afgelopen maandag daar van start gegaan. De Carbage Run Noorse Editie lijdt de dames  een week lang over prachtige routes door het besneeuwde Zweden en Noorwegen. Tijdens het rijden van de dagelijkse route moeten ze iedere dag verschillende opdrachten doen.

Tijdens het doen van de opdrachten komen Elona, Maaike, Else Marleen, Elissa en Lotte op de meest bijzondere plaatsen. Zo zijn ze bij iemand thuis in een sauna geweest en op een autosloop.

Besneeuwde wegen

Tijdens de tweede dag kregen de dames al te maken met ijzige wegen die later overgingen in besneeuwde wegen. Ondanks dat de winterbanden goed hun werk deden, moesten de dames toch ook de sneeuwkettingen gebruiken. Ook een 360 graden spin is het team niet bespaard gebleven.

Ondanks de zware winterse omstandigheden beleven de dames heel veel plezier tijdens deze tocht.

Finish

op dit moment zijn de dames onderweg naar Gothenburg waar ze, als alles goed blijft gaan met hun 19-jarige Volvo V70, later vandaag zullen finishen.

Carbage Run Noorse Editie

Elk jaar is er een nieuwe route. De Winter editie Noorse route 2020 start in Kopenhagen, Denemarken. Op deze manier werd de eerste dag vol saaie snelwegkilometers richting Scandinavië bespaard en konden de teams direct na de start het winterse landschap in. Na de start reden ze direct Zweden binnen. De teams reden heel ver naar het Noorden en zijn dan Noorwegen binnen gereden. Na een prachtige route door Noorwegen zijn ze weer teruggereden richting het zuiden om vervolgens te finishen in Gothenburg, Zweden. De route is bijna 2.500 kilometer over uitdagende wegen waarbij sneeuw en ijs gegarandeerd waren. De snelweg werd zo veel mogelijk vermeden en de route liep langs de mooiste plekken in Scandinavië.

© 2019 Designed by MTJ Webservice.